Schengen Vizesine Rekor Zam Geliyor! Avrupa Komisyonu Onayladı: Yeni Fiyat Açıklandı

Avrupa’ya seyahat etmeyi planlayanları üzecek haber Avrupa Komisyonu'ndan geldi. Schengen vizesine yapılacak olan rekor zam, Avrupa Komisyonu tarafından onaylandı. Bu zam ile birlikte vize ücretleri önemli ölçüde artacak.

Avrupa Komisyonu, Schengen vizesi ücretlerinde Haziran ayında artış yapılacağını resmen duyurdu. Euronews'in haberine göre, bu artış yüzde 12 oranında gerçekleşecek. Yeni düzenlemeyle birlikte, yetişkinler için Schengen vizesi ücreti 80 Euro'dan 90 Euro'ya, çocuklar için ise 40 Euro'dan 45 Euro'ya yükselecek.

ENFLASYON VE VİZE ÜCRETLERİ

Komisyon, fiyat artışının nedeni olarak üye ülkelerdeki enflasyonu işaret ediyor. Ayrıca, Schengen vizesi ücretlerinin diğer ülkelerle karşılaştırıldığında hala "nispeten düşük" olduğunu vurguluyor. Örneğin, İngiltere'de vize ücreti 134 Euro, ABD'de 185 Euro ve Avustralya'da 117 Euro'dan başlıyor.

SCHENGEN BÖLGESİ VE KAPSAMI

Schengen bölgesi, İrlanda ve Kıbrıs hariç tüm AB üyesi ülkeleri kapsıyor. Bunun yanı sıra, AB üyesi olmayan Norveç, İzlanda, Lihtenştayn ve İsviçre de Schengen Anlaşması'na dahildir. Romanya ve Bulgaristan ise kara sınırları açısından Schengen bölgesine dahildir.

KİMLER SCHENGEN VİZESİNE BAŞVURMALI?

Schengen vizesi, AB vatandaşı olmayan ve AB/Schengen Bölgesi'nin 90 gün kuralından yararlanamayan kişiler için gereklidir. Bu vize, turizm veya aile ziyaretleri amacıyla kullanılır ve 28 Avrupa ülkesinde çalışmak için geçerli değildir. Schengen vizesi ile altı aylık bir dönemde 90 güne kadar konaklama izni verilir.

ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya vatandaşlarının kısa süreli ziyaretler için Schengen vizesine başvurmalarına gerek yoktur. Bu ülkelerin vatandaşları, her 180 gün içinde 90 gün boyunca vizesiz seyahat edebilirler. Daha uzun süreli kalış veya çalışma amacıyla farklı bir vize türüne başvurmaları gerekmektedir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.