Scholz: AB Liderler Zirvesi Öncesi Orta Doğu Gelişmeleri ve Yaptırımlar Gündemde

AB Liderler Zirvesi öncesi Scholz, Orta Doğu'daki gelişmeleri ele alacaklarını belirtti. İsrail'in İran saldırısını savuşturmasını olumlu bulurken, yeni yaptırımlar konusu tartışılacaklar arasında. Scholz, yasal prosedürleri bekleyeceklerini ifade etti.

AB Liderler Zirvesi öncesi Almanya Başbakanı Scholz, Orta Doğu'daki gelişmeleri değerlendirdi. İsrail'in İran saldırısını savuşturmasını olumlu bulurken, yeni yaptırımların tartışılacağını belirtti. Scholz, karar öncesinde yasal prosedürlerin bekleneceğini vurguladı.

AB Liderler Zirvesi öncesinde Brüksel'de gazetecilere açıklamalarda bulunan Scholz, Orta Doğu'daki son gelişmeleri ve bölgede daha geniş çaplı bir çatışmayı önlemeye yönelik diplomatik çabaları ele alacaklarını ifade etti.

İsrail'in dostları ve müttefikleriyle İran'ın saldırısını büyük ölçüde savuşturabilmesinin iyi olduğunu belirten Scholz, "Bizim için önemli olan, bu anın daha fazla gerilimin azaltılması için kullanılmasıdır. İsrail'in de bu başarıyı tüm bölgede kendi konumunu güçlendirmek için kullanması ve büyük bir saldırıyla karşılık vermemesi önemlidir." dedi.

AB'nin İran'a ve Devrim Muhafızlarına yeni yaptırımlar getirip getirmeyeceği sorusunu yanıtlayan Scholz, bunların liderler tarafından tartışılacak konular arasında yer alacağını belirterek, "İran'a karşı zaten birçok adım attık ve yaptırımlar uyguladık. Daha ileri hangi adımların mümkün olabileceğini görmek için bunların tekrar tekrar tartışılması gerekiyor." diye konuştu.

Yaptırımların genişletilmesine yönelik bazı önerilerin yasal prosedürlere ve yargı kararlarına bağlı olduğunu vurgulayan Scholz, bir karar almadan önce AB Komisyonu'nun yasal değerlendirmesini bekleyeceklerini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz
Reisi’nin Ölümü Ardından İran’da Seçim Tarihi Açıklandı
ABD, İran'ın yardım talebine nasıl yanıt verdi? Ayrıntılar ortaya çıktı!
İsrail'de Hapis Yolu Göründü!
Netanyahu, kendisine yönelik tutuklama emri talebini "antisemitizm" olarak değerlendirdi