Scholz'tan subayların Rusya'da yayınlanan ses kaydı için ilk açıklama

Almanya lideri Scholz, Rusya'da Alman hava kuvvetleri subayları arasında Ukrayna konusunda yapılan konuşmaların kaydedilmesi ve yayınlanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Scholz, bu olayın hızla aydınlatılacağını ve ciddi bir konu olduğunu vurguladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Vatikan'da yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya destekle ilgili olarak Rusya'da yayınlanan Alman subayların ses kayıtlarının durumunu "son derece ciddi" olarak değerlendirerek, mesele hakkında hızlı bir şekilde bilgi alınacağını ifade etti.

Scholz, bir gazetecinin bunun dış politikada bir mesele olup olmayacağına ilişkin sorusuna ise, "İşte bu yüzden bu konu artık çok dikkatli, çok yoğun ve çok hızlı bir şekilde aydınlatılıyor. Bu da gerekli," cevabını verdi.

'ALMAN BAKANA BİLGİ VERİLİYORDU'

RT (Russia Today) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Alman subaylarının 30 dakikalık ses kaydını yayınlamıştı. Kayıtta, üst düzey Alman Hava Kuvvetleri mensuplarının Rusya’nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım Yarımadası'na inşa ettiği köprüyü teknik olarak imha edip edemeyeceklerini konuştukları belirtiliyor.

Ses kaydında, Kiev yönetiminin talep ettiği Taurus füzelerinin Ukrayna'ya teslim edilmesi meselesinde siyasi irade eksikliğinden bahsedildiği kaydedilirken, kaydın yer aldığı toplantıya Alman Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ingo Gerhartz'ın da katıldığı ve görüşmenin Alman Savunma Bakanı Boris Pistorius'a bilgi vermek amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

Almanya Savunma Bakanlığı, bu ses kaydının ele nasıl geçirildiğini araştırdığını ve Almanya Askeri İstihbarat Teşkilatı'nın (MAD) bu yönde gerekli tüm önlemleri aldığını bildirdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri

Varşova'daki Alışveriş Merkezinde Yangın Büyük Hasar'a Sebep Oldu
Gazze'deki Filistinliler Zorla Yerinden Ediliyor: UNRWA Uyarısı
Tunus'ta 2,500 Afrikalı Düzensiz Göçmen Gönüllü Olarak Ülkelerine Döndü
Ukrayna Güçleri, Donetsk'te Rus Uçağını Düşürdü: Zelenski Açıkladı
Sanal Gerçeklik ve Yapay Zeka Destekli Avatarlarla Eğitim