Seattle'da Ayşenur Eygi için büyük protesto: İsrail karşıtı gösteriler

ABD’nin Seattle kentinde, İsrailli askerler tarafından öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için yüzlerce kişi toplandı. Göstericiler, İsrail’i protesto ederken Eygi'nin anısını yaşatmak amacıyla çeşitli pankartlar taşıdı.

ABD'nin Washington eyaletinde, yüzlerce Filistin yanlısı gösterici, 26 yaşındaki Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrailli askerler tarafından Batı Şeria'nın Nablus kentinde öldürülmesinin ardından İsrail'i protesto etmek için toplandı. Seattle'daki Westlake Park'ta düzenlenen gösteriye siyasetçiler, aktivistler ve öğrenciler katıldı. Göstericiler, Eygi'nin fotoğraflarını ve "Ayşenur Eygi Filistin için şehit oldu, nur içinde yatsın", "Ayşenur için adalet", "Bugün hepimiz Ayşenur'uz", "Direniş terör değildir! Özgür Filistin!" yazılı pankartlar taşıdı. İsrail karşıtı sloganlar atan kalabalık, duygusal anlar yaşadı ve zaman zaman gözyaşlarına boğuldu.

Puget Sound Müslümanlar Birliği'nden imam Akram Baioumy, gösteride yaptığı konuşmada, Ayşenur'un mirasının kendisine ilham verdiğini belirtti ve "Ayşenur, burada olmamın motivasyonu ve ilham kaynağıdır," dedi. ABD Kongresi adaylarından Melissa Chaudhry ise, Eygi’nin barış ve adalet için tutkulu bir savunucu olduğunu ifade etti. Chaudhry, Eygi’nin ölümüne neden olan keskin nişancı tüfeğinin ABD tarafından finanse edildiğini ve bunu kabul edemediğini vurguladı. Göstericiler, Eygi'nin anısını yaşatmak ve adalet talep etmek amacıyla toplandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.