Seçim kazanan AK Partili belediye başkanı Alevileri hedef aldı

Disipline sevk edildi.

31 Mart 2024 tarihinde meydana gelen yerel seçimler sonrasında Hatay'ın Hassa ilçesinde belediye başkanı olarak seçilen AKP'li Selahattin Çolak, seçim zaferinin peşinden yaptığı konuşmada Alevi vatandaşları hedef alan ifadeler kullandı. Çolak'ın bu sözleri geniş çapta tepkiyle karşılandı.

SEÇIM SONRASI ALEVILERI HEDEF GÖSTERDI

Çolak, "Samandağ, Arsuz, Defne blok olarak oraya geçti. Bizim içimizde de var Samandağlılar onlara da yazıklar olsun. Biz milliyetçi, muhafazakar insanlar olarak Samandağ'ın Alevi'si afedersin blok gidiyor neredeyse yüzde 100. Onlarla da yarın bir gün hesaplaşacağız" dedi.

DISIPLINE SEVK EDILDI

AKP İl Başkanı Mustafa Erdoğan, "Hassa Belediye Başkanı Selahattin Çolak, Hassa ilçesinde bir konuşma esnasında sarf ettiği ifadeler sebebiyle partimiz tarafınca disiplin kuruluna sevk edilmiştir" dedi.

ÖZÜR DILEDI

Tepkiler üzerine, Çolak sosyal medya hesabından bir özür açıklaması yayımladı; "Seçim akşamı Hassa'da gerçekleştirdiğim konuşmada, kasıt dışı sarf ettiğim talihsiz ifadeler sebebiyle büyük üzüntü duyuyorum. Bu sözlerimden dolayı başta Samandağlı hemşerilerim olmak üzere tüm Alevi kardeşlerimden özür diliyorum," ifadelerine yer verdi. Hoşgörü ve kardeşliği siyasetin üstünde tuttuğunu vurgulayan Çolak, "Hatay'ımızın hoşgörü, kardeşlik ve beraberliğe dayalı yapısı her türlü siyasi sonuç ve makamdan daha önemlidir. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak, toplumun her kesimini birliktelik içinde kucaklama ilkesiyle hareket ediyoruz. Bu nedenle, sözlerim sebebiyle oluşan durum için partim ve ittifakımızın tabanından da özür diliyorum" dedi

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri

İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı
TBMM'de öğretmen atama krizi! CHP Milletvekilinin soru önergesi 'kişisel' bulunarak geri çevrildi