Seçim Yenilgisi Yumuşattı: Erdoğan'dan Özgür Özel'e "Kapımız Açık"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik olarak "Sayın Özel'e kapımız açık. Görüşmek istedikleri konular çok çeşitli, ziyaret etmeleri durumunda oturup konuşabiliriz"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda, önceki agresif üslubundan uzak bir dil kullandı.

'SAYIN ÖZEL'E KAPIMIZ AÇIK'

31 Mart seçimlerinde büyük bir yenilgi yaşayan Erdoğan, seçimlerde başarı elde eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik olarak, "CHP Genel Başkanı Sayın Özel'e kapımız açık. Ele alacağımız konular çok çeşitli, ziyaret etmeleri halinde oturup konuşabiliriz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın 31 Mart öncesinde CHP'yi ve CHP'li adayları terörle ilişkilendiren ifadeler kullanmasına rağmen, 31 Mart sonrası sandıktan çıkan sonucu "demokrasi şöleni" olarak nitelendirmesi ve Özel'e iş birliği çağrısı yapması, ilerleyen süreçte siyasette kullanılan dilin yumuşayacağı beklentisine yol açtı.

Bazı siyaset bilimcilere göre, sandıktan çıkan yenilginin, seçmenin Erdoğan'a 'daha az kutuplaşma istiyoruz' mesajı olarak yorumlandığı belirtilmişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Türkiye Haberleri

Antalya'da Deprem Korkusu! Naci Görür 3 Farklı Fay Hattı Uyarısı Yaptı
Banyoda kilitli kalan adamın imdadına itfaiye yetişti
Taksiciden kadın İETT şoförüne saldırı girişimi
Adliyede ‘makam tuvaleti’ kavgası: Başsavcı, avukatı polis zoruyla çıkardı
Her yerinden altın bulunuyor! Yabancı bir şirket Türkiye'deki o ilçeyi gözüne kestirmiş durumda!