Seçime günler kala son anket sonuçları açıklandı: Trump mı yoksa Harris mi önde?

ABD’de yapılan son ankete göre, Cumhuriyetçi aday Donald Trump ve Demokrat rakibi Kamala Harris başkanlık yarışında yüzde 48 oy oranıyla eşit durumda gözüküyor.

ABD’de yapılan son ankete göre, Cumhuriyetçi aday Donald Trump ve Demokrat rakibi Kamala Harris başkanlık yarışında yüzde 48 oy oranıyla eşit durumda. New York Times ve Siena Koleji tarafından yapılan ankette, 5 Kasım’da gerçekleşecek 60. başkanlık seçimi öncesinde iki adayın başa baş olduğu gözlemlendi. 20-23 Ekim tarihleri arasında 2 bin 516 kayıtlı seçmenle yapılan telefon anketine göre, Trump ve Harris’in oyları yüzde 48 ile aynı seviyede.

Ankette, seçmenlerin konulara göre tercihleri de değerlendirildi. Trump, ekonomi alanında yüzde 52 ve göçmenlik konusunda yüzde 54 destekle önde gelirken, Harris, demokrasi ve kürtaj meselelerinde sırasıyla yüzde 51 ve yüzde 55 oranında tercih edildi.

Seçimlere iki haftadan az bir süre kala iki adayın başa baş gitmesi, seçim kampanyalarının rekabetçi bir atmosferde sürdüğünü ve sonuçlar konusunda tartışmaların yaşanabileceğini gösteriyor. Anket ayrıca Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Kuzey Carolina, Pensilvanya ve Wisconsin gibi kritik eyaletlerde kararsız seçmenlerin seçim sonucunu belirleyebileceğine işaret ediyor. Diğer anketlere göre, Harris genel oy oranında Trump’ın önünde görünse de, Trump bu kilit eyaletlerde Demokrat rakibini az bir farkla geçiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.