Seçimlerin peşinden ilk kabine bugün: Gündemde hangi konular olacak

Bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği ilk kabine toplantısının gerçekleştirilmesi planlanıyor. İsrail ve İran arasındaki gerilim, yerel seçim sonuçlarının değerlendirilmesi ve enflasyonla mücadele gibi konular, kabine gündeminde öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yöneteceği kabine toplantısının ilk önemli gündem maddesi, yerel seçim sonuçları olacak. Bu toplantıda, bakanların kendi bölgelerindeki seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirme yapması bekleniyor.

İsrail ve İran arasındaki gerginlik de kabine gündeminde yer alacak. Türkiye'nin gerilimi kontrol altında tutmak için atacağı adımlar ve Gazze'deki son durum ele alınacak. Ayrıca, Türkiye'nin insani yardımlarının gözden geçirilmesi planlanıyor.

TÜRKİYE'NİN IRAK İLE İLİŞKİLERİ ELE ALINACAK

Terörle mücadelede, özellikle Irak'ın kuzeyindeki güvenlik operasyonlarına odaklanılacak. Kabinede, son operasyonların değerlendirilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ayın son haftasında gerçekleştireceği Irak ziyareti öncesinde Türkiye'nin Irak ile ilişkileri ele alınacak.

Ekonomideki durum, özellikle enflasyonla mücadele konusu, kapsamlı bir şekilde değerlendirilecek. Ayrıca, 20 bin öğretmen atanması, 3600 ek gösterge gibi konular da toplantıda ele alınacak.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulunması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Taksiciden kadın İETT şoförüne saldırı girişimi
Adliyede ‘makam tuvaleti’ kavgası: Başsavcı, avukatı polis zoruyla çıkardı
Her yerinden altın bulunuyor! Yabancı bir şirket Türkiye'deki o ilçeyi gözüne kestirmiş durumda!
Öğretmen Atamalarında Mülakat Yarıya İndirilecek: Bakan Tekin'den Açıklama
İBB HPV aşısı başvurusu nasıl yapılır?