Seçmenlerin sosyal medya tercihleri

Siyasi parti seçmenlerinin sosyal medya platformları içerisinden hangisini daha fazla tercih ettiği bazı tartışmalara neden olmuştu. Ancak Optimar tarafından yapılan araştırma her şeyi ortaya koydu.

Buna göre AK Parti seçmenleri daha çok Facebook tercih ediyor. Bu partiyi destekleyenlerin yüzde 50 gibi bir bölümü facebook kullanıyor.

Katılımcıların yaklaşık olarak yüzde 36,2 gibi bir bölümü YouTube tercih ediyor. Ayrıca yüzde 23,3 ise Twitter platformuna bu konuda destek veriyor. CHP seçmenlerinin önemli bir bölümü Twitter platformunda daha aktif.

Facebook kullanan MHP’li oranı 15,2 gibi bir rakama tekabül ediyor. Aynı zamanda bu partinin kullanıcıları neredeyse hiç Twitter kullanmıyor. Yaklaşık olarak yüzde 1,9 oranında Twitter kullanım rakamları ortaya çıktı. Yani AK Parti ve MHP arasında bu konuda çok az bir fark var.

Esasen büyük fark muhalefet partileri ile iktidar grubu arasında. İyi parti üyeleri de en fazla Twitter kullanıyor. Yaklaşık olarak bu partinin yüzde 14,1 gibi bir bölümü Twitter tercih ediyor. Böylece CHP ve İyi Parti en fazla Twitter kullanan gruplar arasında yer alıyor. Kısacası iktidar ve muhalefet arasında bu konuda çok ciddi bir fark var.

Metro sörfü sosyal medya fenomenlerinin ölmesine neden oluyor

Türkiye’de Facebook kullananlar genellikle orta ve üst yaşa sahip kesimlerden oluşuyor. Ancak bu rakamlar daha çok Türkiye’de geçerli. Başka ülkelerde Facebook hakimiyeti çok daha ön planda. Peki siz ortaya çıkan tüm bu rakamlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Google'ın Apple'a ödediği meblağ şaşkınlık uyandırdı!
Süper Bilgisayar İnsanlığın Sonunu Hesapladı: Kalan Süremiz Az!
Boeing, Elon Musk'a meydan okuyor: Starliner ilk insanlı görev için hazır
İçerik pazarlaması profesyonellerinin yeni odağı yapay zeka!
Ayrılık acısı da yapay zekayla silinecek