SEDAT PEKER GÜNDEME GETİRMİŞTİ: Erdoğan’ın eski danışmanın da adının karıştığı kupon arazi vurgunu davasında d

Sedat Peker’in ifşaları sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın danışmanı Serkan Taranoğlu’nun adının karıştığı Milli Emlak dolandırıcılığı davasında yeni detaylar ortaya çıktı.

Kamuoyunda ‘kupon arazi vurgunu’ olarak da bilinen davanın 12’inci duruşması 7 Şubat’ta görülecek. ANKA’nın detaylarına ulaştığı iddianamede dikkat çeken detaylar yer aldı.

Milli Emlak’ta kupon arazileri satma vaadiyle 167 kişinin dolandırıldığı gerekçesiyle açılan davanın 11’inci duruşmasında suç örgütü lideri Sedat Peker’in de ifşaları sonrası görevden alınan Serkan Taranoğlu’nun da adı karıştı.

Sanıklar arasında yer alan Yavuz Muratoğlu, “Külliye’ye F.F.F.’yi yönlendiren ben değilim. Müştekileri Külliye’ye yönlendiren, Serkan Taranoğlu’dur” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Makamı Kullanıldı

İddianamede Cumhurbaşkanlığı’nın geçtiği ilk bölüm “Kurumlar Tarafından Yapılan İhbarlar” başlığı altında yer aldı. İsmini vermek istemeyen bir kişinin iddiasına göre; Dışişleri Bakanlığı’nda çalışan Hasan Açıköz ve Yakup İlbaş’ın, Hasko İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Deliismail’i “İhaleyi alırız lakin öncelikle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde makam sahibi olan tanıdıklara 15 milyon lira vermen lazım” diye dolandırdığı anlatıldı.

“Cumhurbaşkanının avukatıyım”

İddianameye göre; sanıklardan Hasan Yaşar da kendisini “Cumhurbaşkanı’nın avukatı” olarak tanıtarak mağdurları dolandırdı. Yaşar, mağdurları Cumhurbaşkanı ile doğrudan görüştüğünü, Milli Emlak’tan satılan arazilerden elde edilen gelirlerin Külliye’de bulunan havuzda toplandığını, bu paralar ile Cumhurbaşkanı tarafından kurulan ve desteklediği parti, vakıf ve STK’ların finanse edildiğini söylediği, Milli Emlak Müdürlüğü’ne götürdükleri müştekileri kendi adamları ile yetkililerin odalarında görüştürerek işin resmi olduğuna inandırdı.

“Cumhurbaşkanlığı korumasıyım”

Müşteki K.Ş. ise Hasan Yaşar’ın yanındaki Yunus isimli birinin de kendisini “Cumhurbaşkanlığı korumasıyım” diye tanıttığını anlattı. Yaşar’ın ayrıca A.K. isimli kişiyle bir arazi üzerine telefonda yaptığı görüşme sırasında söylediği, “Tapulama için izin alabiliyorum, yani bizim öncelikteki durumumuz şey… 300 bin lira yatırıp Cumhurbaşkanlığı Stratejik Daire Başkanlığı’ndan işlemin bitip karar onayı çıktıktan sonra zaten hemen akabinde, bugün zaten yatırılmış olsa, mesela atıyorum akşam 5’e kadar, cuma gününe ben şeyi alacam zaten tapulama iznini” ifadeleri de iddianamedeki tapelere yansıdı.

Sahte mesaj göndermiş

Bir diğer dolandırıcılık olayında da yine Hasan Yaşar’ın mağdurlara resmi bilgilendirme mesajı gibi sahte mesaj gönderdiği ortaya çıktı. Yaşar, resmi bilgilendirme mesajı gibi gönderdiği mesajda, parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişi kullandı.

“Paraları Erdoğan’ın desteklediği kurumlara paylaştırıyoruz”

Müşteki T.K. da Hasan Yaşar’ın Erdoğan’la toplantıda olduğu izlenimini nasıl verdiğini şöyle anlattı:

“Yaşar, Whatsapp’tan, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı’na elden teslim edilmek üzere bir evrak götürdüğünü, Sayın Başbakan ile yemekte olduğunu, müsait olmadığını, pazartesi günü Ankara’da buluşalım diye bana mesaj attı. Pazartesi günü Ankara’ya geldim, kendisini aradım. Külliyede Sayın Cumhurbaşkanı ile toplantıda olduğunu, bugün görüşme şansımızın olmadığı söyleyerek, ‘Sen git, ben seni arayacağım’ dedi. Daha sonra bana mesajla ‘Seni başkaları tokatlamış olabilir. Ben, 12 yıldır Hazine, Milli Emlak ve Özelleştirme’den arazi alıp satarım, bu işi yapıyorum. Külliye’de bir havuz var. Biz, Milli Emlak, Özelleştirme ve Hazine arazilerini satıyoruz. Buradan aldığımız paraları havuza aktarıyoruz. Daha sonra bu paraları, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile onun kurup desteklediği parti, vakıf, STK’lara paylaştırıyoruz. Senin verdiğin paradan ben sadece yüzde 15, resmi olarak komisyon alıyorum aldığım komisyon için de makbuzumu kesiyorum’ dedi.”

“Cumhurbaşkanlığı tarafından güvenlik sorgulaması yapılıyor”

Örgüt üyeliğinden yargılanan sanık Şıh Müslüm Ayneli’nin de mağdurları dolandırırken Cumhurbaşkanlığı’nın adını kullandığı ise “Doğrudan satış ve hak sahipliği belgesi ve Cumhurbaşkanlığı tarafından güvenlik sorgulamasının yapıldığına inandırdığı Pol-Net çıktılarını müştekilerin cep telefonlarına Whatsapp üzerinden göndermek sureti ile ikna ettiği…” diye açıklandı.

Erdoğan’ın İmar Affı açıklamasıyla güven kazandılar

İddianamedeki üçüncü dolandırıcılık olayında mağdur A.G.’nin, Adana Yumurtalık, Ankara Mamak ve Mersin merkezde Milli Emlak’a ait arazileri almak isterken AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imar barışı ile ilgili açıklamasının dolandırıcılara güvenmesine neden olduğu belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.