Sedat Peker'in ifşa ettiği hakim için HSK'ye 'meslekten ihraç' başvurusu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Sezgin Baran Korkmaz ve TOGO kuleleri davasındaki rolü ve ilişkileri nedeniyle Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu'nun meslekten ihracı için HSK'ye başvurdu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu'ya ilişkin iddialarda bulunmuştu. Peker, Toklu'nun firari Sezgin Baran Korkmaz ile yakın olduğunu ve onun otellerinde kaldığını öne sürmüştü.

Daha sonra Toklu'nun TOGO kuleleri davası sırasında yüklenici firmanın sahibinin doğum günü partisinde çekilen fotoğraf ve videoları ortaya çıkmıştı. Toklu'nun başkanı olduğu Ankara Bölge İdare Mahkemesi, TOGO kuleleri davasında istinaf incelemesinde ret kararı vermişti.

Tüm bu gelişmeler sonrası, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Esat Toklu'nun meslekten ihracı talebiyle HSK'ye başvuruda bulundu. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Candan Karakuş'un avukatı Turgut Kazan imzalı dilekçede Toklu'nun rolü şu sözlerle anlatıldı:

TOGO’nun mühürlenmesi kararı istinaf edildiğinde 5 ile 6. Dairelerden oluşacak 5’li kurulu belirleme imkanına sahip bir başkan olması ve gerçekleştirilen kurulla (kesin nitelikli) bozma/ ehliyet yönünden ret kararı verilebilmesinin sağlanması.

Dilekçenin sonunda HSK'ye meslekten ihraç edilmesi talebine ilişkin ise şu ifadelere yer verildi:

Bölge İdare Mahkemesi başkanlığını, bir yargıcın en kirli/en karanlık bir kara para aklayıcısıyla mesajlaşması, olacak şey değildir, asla kabul edilemez. Bütün bu nedenlerle, durumun incelenmesini ve Esat TOKLU için, 2802 sayılı yasanın 82. maddesi uyarınca soruşturma izni verilmesini, yapılanlar/yaşananlar “yargı erkinin nüfuzuna/itibarına” çok zarar verdiği, eğer geç kalınırsa daha da vereceği kabul edilerek, aynı yasanın 77. maddesi gereği hemen “görevden uzaklaştırma” önleminin uygulanmasını, sonuçta (yargılama gereği görülmese bile) yine 2802 sayılı yasanın 69/5. maddesi uyarınca, İVEDİLİKLE MESLEKTEN ÇIKARILMA kararı verilmesini diliyor, takdirlerinize sunuyorum

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kocaeli’deki bir fabrikada grup seks skandalı: Soruşturma başlatıldı!
Yeni bir hizmet başlatıldı: 2015 yılından sonra çocuk sahibi olanlara nakit yardımı
İmamoğlu, İstanbulluyu müjdeye boğdu: O hizmet artık sınırsız ve ücretsiz!
Farah Zeynep Abdullah İmaj yeniliği ile göz doldurdu! 'Çok yakışmış'
Kredi kartını temassız ödeme limitleri değiştirildi