Şehir hastanesinin ikinci ihalesi de AKP’li belediye başkan yardımcısının damadına çıktı!

Ordu Şehir Hastanesi, 2021'de 1.2 milyar liraya ihale edilip 750 günde tamamlanacakken bitirilemedi. 4.7 milyar liralık yeni ihale ile maliyet 5.9 milyara yükseldi. İlk ihaleyi alan ve işi tamamlayamayan şirket, AKP’li Mehmet Özçelik’in damadı Mücahid Hamza Ekşi'nin firmasına ikinci kez verildi.

2021'de 1.2 milyar liraya ihale edilen ve 750 gün içinde bitirilmesi planlanan Ordu Şehir Hastanesi, belirlenen sürede tamamlanamadı. 4.7 milyar liralık yeni bir ikmal ihalesiyle maliyeti 5.9 milyara yükselen hastane inşaatını, ilk ihaleyi de kazanan AKP'li Mehmet Özçelik'in damadının firması üstlendi.

2021'de ilk kez ihale edilen, ancak planlanan tarihte tamamlanamayan Ordu Şehir Hastanesi'nin ikinci ihalesi yine aynı firmaya verildi. Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, hastanenin 2021 yılında 1 milyar 188 milyon liraya inşa edilip, 750 gün içinde bitirilmesi hedeflenmişti. Ancak proje zamanında tamamlanmadı ve hastane için 4.7 milyar liralık yeni bir ihale düzenlendi. Böylece hastanenin toplam maliyeti 4 yılda 5 milyar 888 milyon liraya ulaştı.

İlk ihaleyi alıp inşaatı bitiremeyen şirket, ikinci ihaleyi de kazandı. Bu şirketin, AKP'li Fatih Belediye Başkan Yardımcısı ve eski TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik'in damadı Mücahid Hamza Ekşi'nin kurucusu olduğu Ahes İnşaat olduğu ortaya çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.