Şehit ailesine "Kimsin lan sen" diyen gazeteci Can Ataklı hakkında soruşturma başlatıldı

Gazeteci Can Ataklı'nın, şehit babası Mehmet Aslan'ın cenaze törenindeki sitemkar ifadelere verdiği "Kimsin Lan Sen?" yanıtı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme konusu oldu. Can Ataklı hakkında soruşturma başlatıldı.

Gazeteci Can Ataklı'nın, şehit babası Mehmet Aslan'ın sitem dolu sözlerine karşı "Kimsin Lan Sen?" ifadelerini kullandığı Youtube videosu sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı re'sen soruşturma başlattı.

ŞEHİT BABANIN ELEŞTİRİSİ VE ATAKLI'NIN TEPKİSİ

Pençe Kilit bölgesinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan'ın cenaze töreninde babası Mehmet Aslan'ın, "Selahattin Demirtaş'a, Osman Kavala'ya, merhaba gönderenlere de hakkımı helal etmiyorum" şeklindeki sitem dolu ifadeleri kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. Gazeteci Can Ataklı ise bu sözlere tepki gösteren bir video paylaşarak, "Şehit babası olunca canının istediğini söylemeye hakkın mı var?" ifadelerini kullanmıştı.

BAŞSAVCILIK İNİSİYATİFİ: "HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Can Ataklı'nın şehit aileleri ve şehit babaları hakkında söylediği sözleri, "olumsuz ve saldırı niteliğinde" olarak değerlendirerek, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.

SOSYAL MEDYADA YAPILAN PAYLAŞIMLAR İNCELENİYOR

Başlatılan soruşturma kapsamında, Can Ataklı'nın sosyal medya platformlarındaki X ve diğer hesaplarında paylaştığı video içeriği detaylı bir şekilde inceleniyor. Şehit babası Mehmet Aslan'ın sözleri ve Ataklı'nın tepkisi, sosyal medya üzerinden gelişen bu olayın mercek altına alınmasına neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İzmir Sularında 47 Göçmen Kurtarıldı!
İzmir Konak'ta Tarihi Bina Yangını: Mahsur Kalan Kadın Kurtarıldı, Soruşturma Sürüyor
İstanbul Havalimanı'nda uçak gövdesi üstüne iniş yaptı
TBMM Genel Kurulu'nda dört adet uluslararası anlaşma kabul edildi
Arda Turan'dan Seçil Erzan İle İlgili Açıklama: "Helal paramızı gidip bankaya verdik!"