Şehitlerin meslekleri belli oldu!

PKK'nın TUSAŞ’a düzenlediği hain saldırıda şehit olan vatandaşların kimlik ve meslek bilgileri ortaya çıktı. İki teknisyen, bir mühendis, bir güvenlik görevlisi ve bir taksi şoförü hain saldırıda hayatını kaybetti..

PKK, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne (TUSAŞ) saldırı düzenledi. Teröristler, gasbettikleri bir taksi ile TUSAŞ’ın Akademi girişine geldi ve biri kadın diğeri erkek iki terörist, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. Saldırı sırasında tesis içindeki personel hızla sığınaklara yönlendirildi.

ŞEHITLERIN MESLEKLERI ORTAYA ÇIKTI

Saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlik ve meslek bilgileri belirlendi. Şehit olanlar arasında iki teknisyen, bir mühendis, bir güvenlik görevlisi ve teröristlerin gasbettikleri taksi şoförü Murat Aslan bulunuyor.

TAKSICI MURAT ASLAN’IN KIMLIĞI BELIRLENDI

Taksici Murat Aslan’ın, Kazan Arslan Taksi durağında çalıştığı ve durağın TUSAŞ tesislerinden 12 kilometre uzaklıkta olduğu öğrenildi. Saldırganlar, saat 15.00 civarında Aslan’ın durağına giderek şehir merkezine gitmek istediklerini söyledi. Erkek terörist ön koltuğa, kadın terörist ise arka koltuğa oturdu. Tenha bir bölgeye geldiklerinde, kadın terörist sigara içme bahanesiyle aracı durdurdu ve çantasından çıkardığı silahla taksi şoförü Aslan’ı şehit etti.

TERÖRISTLER EL ELE TUTUŞUP ÇIFT GIBI GÖRÜNDÜ

Teröristler, saldırı öncesinde el ele tutuşarak çift gibi davranmış ve bu şekilde dikkat çekmeden taksiye binmeyi başarmıştı. Saldırı sonrasında taksiyi sürmeye devam eden erkek terörist, Aslan’ın cansız bedenini arka koltuğa yatırarak yola devam etti. Taksinin durağı ise üç kardeş tarafından işletiliyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.