Seks Sırasında Erkeklerin Daha Sık Karşılaştığı Bu Duruma Dikkat!

ABD'de yapılan araştırmaya göre, erkekler seks sırasında kadınlara göre %30 daha fazla orgazm oluyor. Uzmanlar bu farkın nedenlerini biyolojik, kültürel ve cinsel eğitim eksikliklerine bağlıyor.

Erkeklerin seks sırasında kadınlara oranla yüzde 30 daha fazla orgazm olduğu gün yüzüne çıktı. Üstelik cinsel doruk noktasındaki cinsiyet farkı 18’den 100’e kadar her yaşta geçerli oldu. Uzmanlar bunun erkeklerin partnerlerine nasıl zevk vereceklerini bilmediklerini ve umursamadıklarını gösterdiğini ifade etti.


The Sun’da yer alan bir habere göre, yaklaşık 25.000 kişiden alınan veriler, erkeklerin seks esnasında yüzde 70 ila 85 arasında orgazm olduğunu ortaya koydu. Fakat kadınlar bunu yalnızca yüzde 46 ila yüzde 58 oranında yaptıklarını ileri sürdüler; bu da neredeyse üçte bir oranında daha düşük. Indiana Üniversitesi’nden araştırmanın yazarı Dr. Amanda Gesselman, yetersiz cinsel eğitim, çok az ön sevişme ve biyolojik farklılıkların bu duruma sebep olabileceğini iddia ederken aynı zamanda erkek zevkini gözetme yönünde bir önyargı da olabileceğini aktardı.

Gesselman, "Orgazm farkı, kadınların cinsel tatmininin küçümsenmesi, önyargılı cinsel eğitim ve penetratif sekse vurgu gibi kültürel etkilere ve normlara bağlanabilir" şeklinde konuştu. ABD’de bekarlar üzerinde yapılan bir araştırmada, kadınların yaşları ilerledikçe cinsel anlamda daha fazla tatmin oldukları, fakat orgazm uçurumunun büyüdüğü gün yüzüne çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.