Bir kadın, seks tarikatından kaçtıktan sonra yaşadıklarını paylaştı. 5 yaşından itibaren istismara maruz kalan Daniella Mestyanek Young, özellikle "Tanrı'nın Çocukları" olarak bilinen ve daha sonra kendilerini "Uluslararası Aile" olarak adlandıran tarikattan kaçtıktan sonra deneyimlerini açıkladı.
Tarikatın "özgür aşk" ideallerinin, üyeleri çocuk istismarı ve ticaretine yönlendirdiğini ve yetişkinlerin çocuklarla ilişkisini teşvik ettiğini belirtti.
36 yaşındaki kadın, 21 yıl önce tarikattan kaçtığını ve artık benzer "aşırılıkçı örgütleri ve kötü liderlikleri" araştırdığını söyledi. Kendisinin fiziksel, cinsel ve psikolojik istismara maruz kaldığını vurguladı, bu durumun ailesinin önde gelen liderlerinden birinin torunu olmasına rağmen yaşandığını ifade etti.
Kendi çocuklarını dahi Tanrı için feda etmeye inandırılan ailesinin bu tür istismarı normalleştirdiğini belirten Young, "Dış dünyanın şeytani ve kötü olduğunu öğretiyorlar" dedi.
Anı kitabı "Uncultured" ile deneyimlerini paylaşan Young, benzer durumlara düşmemesi için insanlara şu öneride bulunuyor:
"Aşırılıktan kaçınmanın tek yolu, belirsizlikle yaşamaktan rahatsız olmamak ve yaşamın birden fazla geçerli yolunu anlamaktır. Çünkü kültler, yaşamın tek bir doğru yolunu benimserler ve ona uymayı zorlarlar."
Young, tarikatın kurucusu David Berg'i şu şekilde tanımlıyor:
"Berg, başarısız ve alkolik bir vaizdi. Ancak 50 yaşındayken binlerce kişinin özgürlüklerinden, çocuklarından ve her şeyden vazgeçip onu takip etmeye başladığı bir lider oldu."
David Berg, Christian and Missionary Alliance'den cinsel suçlamalarla kovulduktan sonra 1968'de Kaliforniya'da bir seks kültü kurdu. Tarikatın 1972'de dünya çapında 130 topluluğa ve yaklaşık 15 bin üyeye ulaştığı tahmin ediliyor. FBI'ın örgüt liderini aramaya başlamasıyla birlikte, tarikat yeraltına çekildi.
Pedofili suçlamalarıyla saklanmaya başlayan Berg, takipçilerine Mo Letters adı verilen bir çizgi roman dergisi aracılığıyla seslenmeye devam etti ve "Musa" adını aldı. 1994'te Portekiz'de ölene kadar bu yöntemi kullandı.
Tarikatın 1990'larda "The Family International" olarak adlandırılarak faaliyetlerini sürdürdüğü belirtiliyor. Ancak şu anda resmi bir yapıları bulunmuyor ve 80 ülkede toplamda 2 binin altında üyeye sahipler.