Selahattin Demirtaş hakaret paylaşımlarına karşı harekete geçti

Edirne Cezaevi’nde 6 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatları Demirtaş’ı hedef alan hakaretlere karşı harekete geçti.

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre; avukatlar bugüne kadar Demirtaş’ı hedef gösteren, hakaret eden kişileri tespit ederek suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Demirtaş’ın avukatlarından Hadi Cin, bu kişileri tespit edip haklarında tazminat davaları açtıklarını söyledi. Cin'in aktardığına göre, şu ana suç duyurusunda yüzlerce kişi bulunuyor. Avukat Cin, eleştiri hakkını kullanan hiç kimse hakkında suç duyurusunda bulunmadıklarını da sözlerine ekledi.

“Katil”, “terörist” gibi söylemler ve küfürlü kelimeler içeren hakaretler konusunda suç duyurusunda bulunduklarını ve tazminat davaları açtıklarını aktaran Cin, özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP’li yöneticilerin hakaret içeren paylaşımlarının suç duyurusuna konu edildiği bilgisini paylaştı. Ayrıca Cin, siyasetçilerin hakaret içerikli söylemlerini Twitter’dan paylaşan ve yorum yazan kişilerin de suç duyurusu listesine eklendiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"
CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var