Selahattin Demirtaş hakkında ''usulsüz’ karar

Cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Örgüt propagandası yapmak'' ve “Halkı galeyana getirmek'' iddiasıyla Van’da yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme, “kovuşturmanın ertelenmesine...

Cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Örgüt propagandası yapmak'' ve “Halkı galeyana getirmek'' iddiasıyla Van’da yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme, “kovuşturmanın ertelenmesine ve 3 yıl içinde aynı suçun işlememesi halinde davanın düşürülmesine'' karar verdi.

Dihaber’in haberine göre, Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a, Van’ın Erciş ilçesinde 7 yıl önce yaptığı bir konuşmadan dolayı açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Erciş 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada, Demirtaş’ın bir önceki duruşmada “salonda hazır bulunma'' talebi reddedildi. Bu karar üzerine Demirtaş, bugünkü duruşmaya SEGBİS’le (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) katılmadı. Demirtaş’ın katılmadığı duruşmada avukatları hazır bulundu.

''SANIK OLMAZSA MAHKEME OLMAZ HÜKMÜ ÇİĞNENMİŞTİR’

“Güvenlik ve ulaşımın'' gerekçesiyle Demirtaş’ın mahkeme salonuna getirilmemesinin açıklanabilir bir yanının olmadığını belirten avukat Esra Akgün, “Sanık olmazsa mahkeme olamaz, hükmü çiğnenmiştir. Müvekkilimin duruşmada hazır bulunmaması için herhangi bir gerekçe yok'' dedi. 

Avukatlardan sözlerini bitirmesinin ardından mahkeme heyeti, kararını açıkladı. Mahkeme, “Kovuşturmanın ertelenmesine ve 3 yıl içinde aynı kapsama giren bir suç işlememesi halinde kamu davasının düşürülmesine'' karar verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Tek bir gayemiz vardır, o da Netanyahu yönetimini ateşkese zorlamaktır"
RTÜK'ten TELE1 ve NOW TV'ye Yeni Ceza
Yalı Çapkını dizisine veda ediyor!: Star TV'de beklenmeyen veda geldi!
Adana'da Çökertilen Uluslararası Organ Ticareti Şebekesi: Sahte Pasaportlarla Nakil Operasyonu
Erdoğan: "Enflasyonu düşürmeye yönelik, emin adımlar atıyoruz"