Selahattin Demirtaş: Kritik dönemlerde birileri hep sis bombası atar, etrafınızı ve hakikati görmenizi engelle

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bazı uyarılarda bulundu.

1 Ocak 2023’ten itibaren sosyal medya üzerinden seçim kampanyası startı veren ve paylaşımlarını artıran Demirtaş, iktidara yönelik eleştirilerini sürdürüyor. “Kritik dönemlerde birileri hep sis bombası atar. Etrafınızı ve hakikati görmenizi engeller, odağı kaybetmeniz için çabalar” diyen Demirtaş, “Seçimi, demokrasiye inananlar kazanacak. Yeter ki odağı asla kaybetmeyin” diye uyardı. Demirtaş, “Madem seçime gidiyoruz, o halde seçime odaklanacağız” çağrısı yaptı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, isim vermeden Demirtaş’a yönelik, “hükümlülerin sosyal medya kullanımına ilişkin çalışma yapılması gerektiğini” ifade etmişti. Demirtaş ise Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Oynadığın bütün kirli oyunların, kurduğun bütün tuzakların farkındayız Erdoğan. Ama bir dönem daha halkımıza işkence etmene izin vermeyeceğiz. Nasıl mı? Çünkü halk seni çizmiş, bütün mesele bu" ifadelerini kullanmıştı. Demirtaş, Erdoğan'ın "I speech kürsü" sözüne gönderme yaparak, "To be or not to be Erdoğan. Yani kürsüye gel ki görem" diye yazmıştı.

Demirtaş’ın bugün sosyal medya hesabından yaptığı yeni paylaşımı şöyle:

“Merhaba arkadaşlar, kritik dönemlerde birileri hep sis bombası atar. Etrafınızı ve hakikati görmenizi engeller, odağı kaybetmeniz için çabalar.  Seçimi, demokrasiye inananlar kazanacak. Yeter ki odağı asla kaybetmeyin.  Madem seçime gidiyoruz, o halde seçime odaklanacağız.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Merkezin gözü belediyelerde: CHP Genel Merkezi, belediyelerin harcamalarını izleyecek
Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam
El sıkışmayan parti liderleri olmaz
Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu