Selçuk Bayraktar paylaştı: Kemankeş seyir füzesi bir testi daha başarıyla geçti

Baykar tarafından geliştirilen mini akıllı seyir füzesi Kemankeş, başarıları devam ediyor! Kemankeş, ikinci sistem doğrulama testini de başarıyla tamamladı. İki tepside başarıyla tamamlayan Kemaskeş başarı paylaşımı..

Baykar'ın geliştirdiği mini akıllı seyir füzesi Kemankeş, ikinci sistem doğrulama testinden başarıyla geçti. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, testin fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Baykar'ın geliştirdiği ileri teknoloji insansız sistemlerin denemeleri başarıyla devam ediyor. Akıllı seyir füzesi Kemankeş 2 Mini'nin Edirne'nin Keşan bölgesindeki Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'ndeki testi de başarılı oldu. Test programı kapsamında gerçekleştirilen ikinci sistem doğrulama testi de başarıyla geçildi.

Bir saat kadar havada kalabilen mini akıllı seyir füzesi, jet motoru sayesinde hızlı uçabiliyor ve düşman hatlarının gerisindeki en tehlikeli hedeflere karşı etkili olabiliyor. Menzili 200 kilometrenin üzerinde olan Kemankeş 2, yapay zekayla desteklenen optik yönlendirme sistemi sayesinde hedefini tanıyor ve zorlu hava koşullarında dahi tam hassasiyetle imha edebiliyor.

Yapay zeka otopilot sistemi ile otonom uçuş gerçekleştirerek ve stratejik hedefleri yüksek hassasiyetle etkisiz hale getirerek savaş alanındaki dengeleri değiştiriyor. Hem gündüz hem de gece kullanılabilen KEMANKEŞ 2, anti-parazit teknolojisi sayesinde elektronik müdahale olmadan çalışabilmektedir. Kemankeş 2, alınan tüm veri ve görüntüleri yer izleme istasyonuna ileterek kullanıcıya veri izleme konusunda destek olur.

İLK KEZ TEKNOFEST'TE SERGİLENDİ

Baykar'ın stratejik hedeflere karşı milli ve yerli kullanıma yönelik geliştirdiği Kemankeş 1 mini akıllı seyir füzesinin ilk versiyonu Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2023 etkinliğinde sergilendi. 27 Nisan'dan 1 Mayıs'a kadar ilk kez halka açık bir sergide yer aldı. İlk fırlatma testini 14 Haziran 2023'te Bayraktar TB2 İHA'dan ateşlenerek başarıyla tamamladı..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.