Selçuk Geçer kırmızı çizgi çekti: Rekor kıracak, sakın satmayın!

Birikimlerini enflasyona karşı korumak isteyen bireyler çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Ancak, piyasalarda yaşanan büyük dalgalanmalar yatırımcıları endişelendiriyor.

Birikimlerini enflasyona karşı korumak isteyen bireyler çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Ancak, piyasalarda yaşanan büyük dalgalanmalar yatırımcıları endişelendiriyor. "Kara Pazartesi" olarak adlandırılan bu dönemde borsalarda yüzde 6, Bitcoin piyasasında ise yüzde 20'ye varan düşüşler yaşandı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcılara önemli bir uyarıda bulundu.

Dünya piyasalarında ABD'deki resesyon endişeleri ve İran ile İsrail arasındaki yüksek gerilim büyük düşüşlere yol açtı. Japon borsa endeksleri yüzde 13, Güney Kore'deki endeksler ise yüzde 8,5 oranında düştü. BİST 100 de yüzde 6,72 oranında bir satış gördü ve 9 bin seviyelerine kadar geriledi.

Bitcoin piyasasında ise 1 gün içinde yüzde 20'lik bir düşüş yaşandı ve Bitcoin'in değeri 49 bin dolara kadar indi. Piyasalar yeni bir güne olumlu başlamış olsa da, bu durumun ne kadar süreceği belirsizliğini koruyor.

Selçuk Geçer, yatırımcılara "satış yapmayın" uyarısında bulunarak, FED’in acil olarak faiz indirimi yapması gerektiğini belirtti. Geçer, "Piyasa da faiz indirimi bekliyor. Ancak, faiz indirimi büyük bir kriz riskini artırabilir. Orta ve uzun vadede piyasaların yükselmeye devam edeceğini düşünüyorum. Bu nedenle sabırlı olunmalı ve satış yapılmamalı. Kısa vadede rahatlama yaşanabilir" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.