Selda Bağcan: Cumhuriyet bugünkü varlığımızın nedenidir, ilelebet payidar olacaktır

Sanatçı Selda Bağcan, "Cumhuriyetle barışın artık. Nehirler tersine akmaz. Bu nehir aldı başını gidiyor. Cumhuriyet bir nehirse eğer hep ileri gidecek. Heyecanımız sönmeyecek, durmayacak. Cumhuriyet ilelebet payidar olacaktır." dedi.

Time Dergisi'nin “Yaşayan efsane kadın şarkıcılar” listesine giren, 52 senelik sanat yaşamıyla dünyaya uzanan Selda Bağcan, iktidarın 100. yıl heyecanını söndürmek istediğini belirterek, “Başaramazlar. Cumhuriyet ilelebet payidar olacak” dedi.

Selda Bağcan, Cumhuriyet’e verdiği demeçte, “Ben çok heyecanlıydım fakat bu iktidar heyecanımızı söndürmeye çalışıyor. İnanamıyorum yapılanlara. TRT kutlamaları iptal ediyor. Ne kadar ayıp bir şey. 28 Ekim'de Filistin için dayanışma mitingi yapacaklar. 29'unda da yapsanıza aynı mitingi. Cumhuriyeti de kutlayın. Engel yok ki. Bir kesim maalesef cumhuriyete düşman. Siz hangi topraklarda, hangi düşmanlıkla büyüdünüz? Cumhuriyetle barışın artık. Nehirler tersine akmaz. Bu nehir aldı başını gidiyor. Cumhuriyet bir nehirse eğer hep ileri gidecek. Heyecanımız sönmeyecek, durmayacak. Cumhuriyet ilelebet payidar olacaktır” dedi.

“Atatürk laik bir Türkiye yarattı ve bu insanlar bunu hazmedemiyorlar” diyen Selda Bağcan şu şekilde devam etti:

“Cumhuriyet her şeydir. Bugünkü varlığımızın nedenidir bir kere. Bakın babamın babası dedem ve 5 kardeşi. Bir ailenin 6 erkeği Çanakkale'de şehit düşmüş. Ailenin tüm fertleri şehit düşmüş. Ben 3. nesil torunum. Benim kadar kim heyecan duyabilir ki Cumhuriyet için. Bu ülkenin kurtuluşunda ailemin de oranı var. Her şeyimizi borçluyuz, bu cumhuriyet varlığımızın sebebi. Atatürk deyince ağlarım ben her 10 Kasım'da.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Sertab Erener, 21 Yıl Sonra Eurovision Sahnesinde: "Everyway That I Can" Şarkısıyla Geri Döndü!
İngiliz rock grubu Wishbone Ash, İstanbul'da konser verecek!
Tarih teknolojiyle buluştu: Binlerce yıllık 2 bin tablet, yapay zekayla okundu!
Wonka mayısta Tivibu’da!
Rambo'nun yıldızı Sylvester Stallone'un saatleri satılıyor! Cehennem Melekleri 2'de saati takmıştı!