Selde 6 kişiye mezar olan kaçak bungalovların sahibinin savunması "Bu bir kader"

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada'da 6 kişinin öldüğü selde yıkılan ve ruhsatsız olduğu tespit edilen işletme ile ilgili üçüncü duruşma görüldü. Sanık Bülent B., Yani orada bir doğal afetten fazlası var. Yağmurun merkezi bungalovların bulunduğu vadi oldu. Bu bir kader dedi.

Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde 5 Eylül 2023’te kuvvetli yağış nedeniyle Sisli Vadi’deki turistik bungalov evlerin olduğu bölgede sel meydana geldi. Bu sel felaketinde doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar, Suna Duman, emekli öğretmen Raile Şimşek, eşi Ahmet Baki Şimşek ve tesis müdürü Ümit Solmaz hayatını kaybetti.

DURUŞMA SÜRECİ

İşletmenin ruhsatsız olduğu tespit edilmesi üzerine açılan davanın üçüncü duruşması Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçundan 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle tutuklu yargılanan işletme sahibi Bülent B. ile müştekiler Hüseyin Duman, Merve Sude Yaşa, Kadir Yaşa, Safiye Yaşa, Mehmet Han Yaşa, Emine Solmaz ve taraf avukatları katıldı. Diğer tutuksuz sanıklardan bazıları ise duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Duruşma, gelen belgelerin okunmasıyla başladı. Olayda yaralı olarak kurtulan 5 yaşındaki Mila Duman'ın psikolog nezaretinde ifadesi alındı. Mila, sel anında annesi, babası, Kerem ağabeyi ve bir yaşlı teyzenin yanında olduğunu, suların onu alıp götürdüğünü ve sonra kurtarıldığını söyledi. Mila’nın ifadesi sırasında teyzesi ve müşteki Çiçek Dinç, sanık Bülent B.'ye "Katilsin" diyerek tepki gösterdi.

MÜŞTEKİLERİN TALEPLERİ

Müşteki Hüseyin Duman, sanığın bilinçli taksirle değil, olası kast ile yargılanmasını ve en ağır cezayı almasını talep etti. Müşteki Safiye Yaşa ise dere yatağını doldurarak bungalovların inşa edildiğini belirtti.

"BU BİR KADER"

Sanık Bülent B., doğal afet sonucu bungalovların yıkıldığını, olay günü metrekareye 245 milimetre yağmur düştüğünü ve sadece 80 kilometrekarelik alanda etkili olduğunu belirtti. "Bu bir kader" diyerek, suçluysa cezasını çekmeye hazır olduğunu ifade etti.

Duruşma, cumhuriyet savcısının mütalaası ile devam etti. Savcı, sanık Bülent B.'nin tutukluluk halinin devamını talep ederken, diğer sanıkların adli kontrol hükümlerinin devamına karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, sanık Bülent B.'nin tutukluluk halinin ve diğer sanıkların adli kontrol hükümlerinin devamına karar verdi.

OLAYIN ÖZETİ

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada'da meydana gelen sel felaketinde 6 kişinin hayatını kaybetmesi ve işletmenin ruhsatsız olduğunun tespit edilmesi üzerine açılan dava devam ediyor. Duruşmada müştekiler ve sanıkların savunmaları alındı, mahkeme tutukluluk ve adli kontrol kararlarını sürdürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.