Şemdinli'de üç günlük sokağa çıkma yasağı

Hakkari Valiliği, internet sitesinde yer alan açıklamayla, 1 Ağustos 2016, saat 04.00’ten itibaren geçerli olmak üzere üç gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan etti.Sokağa çıkma yasağına “meydana gelebilecek terör olaylarının...

Hakkari Valiliği, internet sitesinde yer alan açıklamayla, 1 Ağustos 2016, saat 04.00’ten itibaren geçerli olmak üzere üç gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Sokağa çıkma yasağına “meydana gelebilecek terör olaylarının engellenmesi, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, asayiş ve huzur ortamının, kamu düzeni ile vatandaşın can ve mal güvenliğinin korunması'' gerekçe gösterildi.

Yasak kapsamında Şemdinli İlçesi Altınsu Köyü ve bağlısı bulunan İncesu (Uzuntarla) Mezrasına giriş-çıkışlar da yasaklandı. Dün (31 Temmuz) Altınsu köyünün İncesu mezrasında PKK ile asker arasında çatışma çıkmıştı. Çatışmada bir asker hayatını kaybetti, altı asker yaralandı.

Hakkari’nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde çatışmaların başladığı 24 Temmuz 2015’ten beri birden fazla kez sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 13 Mart’ta Yüksekova’da ilan edilen yasak 30 Mayıs’a kadar devam etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor