Sen Nehri'nde Kirlilik Krizi: Triatlon Antrenmanları İptal, Belçikalı Sporcu Yarıştan Çekildi

Fransa Olimpiyat Komitesi, su kirliliği nedeniyle Sen Nehri'ndeki triatlon antrenmanlarını iptal etti. Belçikalı sporcu Claire Michel, E.Coli bakterisi nedeniyle yarışlardan çekilmek zorunda kaldı. 2015'ten bu yana Sen Nehri'nin temizlenmesi için 1,4 milyar euro harcandı.

Fransa Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi (COJOP), Sen Nehri'ndeki su kirliliği nedeniyle triatlon antrenmanlarını iptal etti ve yarın yapılması planlanan triatlon karma bayrak yarışı hakkında kararın sabah alınacağını açıkladı. Bu arada, Belçikalı triatlon sporcusu Claire Michel'e E.Coli bakterisi bulaşması sonucu yarışmalardan çekilmek zorunda kaldı.

Fransa Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi (COJOP), su kalitesinin uygun olmaması nedeniyle Sen Nehri'nde planlanan triatlon antrenmanlarını iptal etti. COJOP Sözcüsü Anne Descamps, basına yaptığı açıklamada, yarın gerçekleşmesi planlanan triatlon karma bayrak yarışıyla ilgili olarak, "Müsabakanın yarın yapılabileceğini umuyoruz ve bunun kararını öngörüldüğü gibi yarın sabah alacağız." dedi.

Daha önce de 28, 29 Temmuz ve 3 Ağustos’ta Sen Nehri’nde yapılması planlanan triatlon antrenmanları, kirlilik nedeniyle iptal edilmişti.

BAKTERİ BULAŞAN BELÇİKALI SPORCU YARIŞAMAYACAK

Belçika Olimpiyat Komitesi, bir sporcusuna E.Coli (Koli basili) bakterisi bulaştığını ve bu nedenle yarışmaya katılamayacağını duyurdu. Claire Michel'in yarışlardan çekilmek zorunda kalması, Belçika takımının takım halinde yarışamayacağı anlamına da geliyor. Yapılan açıklamada, "Claire Michel, bakteri nedeniyle yarışmadan çekilmek zorunda kaldı. Bu durum, sporcuların koşullarının değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi için bir ders niteliğinde. Antrenman günlerinin, izin günlerinin ve yarışma günlerinin daha iyi planlanması gerekiyor." denildi.

2015’TEN BERİ 1,4 MİLYAR EURO HARCANDI

Sen Nehri, Olimpiyat Oyunları öncesinde de birçok kez kirlilik tartışmalarıyla gündeme geldi ve suyun temizlenmesi için 2015’ten bu yana 1,4 milyar euro harcandı. Paris’te, 26 Temmuz’da yapılan açılış töreniyle başlayan 33. Yaz Olimpiyat Oyunları, 11 Ağustos’ta sona erecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.