Sen Nehri'nde Olimpiyat Yüzme Antrenmanı İptal Edildi: İptal Sayısı 5'e Yükseldi

Olimpiyat Oyunları'nda Sen Nehri'nde bugün yapılacak serbest yüzüş antrenmanı kirlilik nedeniyle iptal edildi. Bu, oyunlar süresince nehirde iptal edilen beşinci yüzme antrenmanı oldu. 2015'ten bu yana nehrin temizlenmesi için 1,4 milyar Euro harcandı.

Olimpiyat Oyunları kapsamında Sen Nehri'nde bugün yapılması planlanan serbest yüzüş antrenmanı, su kirliliği nedeniyle iptal edildi. Bu karar, oyunlar süresince nehirde benzer nedenlerle iptal edilen beşinci yüzme antrenmanı oldu ve 2015'ten bu yana temizlenmesi için 1,4 milyar Euro harcanan Sen Nehri'ndeki kirlilik sorununu bir kez daha gündeme getirdi.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Olimpiyat Oyunları kapsamında Sen Nehri'nde bugün yapılması planlanan serbest yüzüş antrenmanı iptal edildi. Bu iptalle birlikte, Olimpiyat Oyunları'nın başlangıcından bu yana Sen Nehri'nde benzer gerekçelerle iptal edilen yüzme antrenmanlarının sayısı 5'e yükseldi. 

Sen Nehri, Olimpiyat Oyunları öncesinde de kirlilik sorunlarıyla sık sık gündeme gelmişti. Nehrin temizlenmesi için 2015 yılından bu yana toplamda 1,4 milyar Euro harcandığı belirtiliyor. 

Paris'te 26 Temmuz'da gerçekleştirilen açılış töreniyle başlayan 33. Yaz Olimpiyat Oyunları, 11 Ağustos'ta sona erecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.