Sendikadan erkek işçilere ''cinsiyet eşitliği'' eğitimi

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası, kadın işçilere yönelik ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ eğitimi düzenledi. Ancak kadın işçiler bu eğitimin asıl erkek işçilere verilmesi gerektiğini savununca sendika eğitimi erkek işçilere de verme kararı aldı.

Birleşik Metal İş Sendikası’na üye işçilere verilen düzenli eğitimler kapsamında kadın işçilere ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ konulu bir eğitim çalışmasını programına aldı. Ancak kadın işçilerin “Bunları asıl erkeklere anlatmanız lazım. Biz zaten toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemini yaşayarak öğreniyoruz” şeklindeki önerisi üzerine sendika öneriyi haklı bularak eğitimi erkek işçilere de verme kararı aldı.

Erkek işçiler için verilecek eğitim 15 Ekim tarihinde başladı, 19 Ekim’e kadar sürecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, kadının kamusal alanda yaşadığı sıkıntıların temelinde yatıyor. Bunun önüne geçmek için toplumda farkındalık oluşturmak gerekiyor. Yönetim Kurulumuz tüm üyelerimizde bu farkındalığın oluşması için bu kararı aldı” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu halka seslendi: "Taksim'de olmak için buluşacağız"
İddia: İmamoğlu, Yasaklara Rağmen 1 Mayıs'ta Taksim'e Çıkılmamasına Karşı; Korteje Katılmayacak!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Araç İçin Savunma: 'İhtiyaç!'
Rusya'nın Saldırısı: 'Harry Potter Kalesi'nde Ölü ve Yaralılar!
Plastik Tespiti Ünlü Çikolata Markasını Vurdu! Ürünler Toplanıyor!