Sendikalar 1 Mayıs için İstanbul Valisi ile görüştü

Valilikteki görüşmeden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Kani Beko, “Başta Taksim olmak üzere Türkiye'nin bütün alanlarında 1 Mayıs kutlamasını hiç kimsenin burnu kanamadan yapılması gerektiğini bugün Sayın Vali'ye...

Valilikteki görüşmeden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Kani Beko, “Başta Taksim olmak üzere Türkiye'nin bütün alanlarında 1 Mayıs kutlamasını hiç kimsenin burnu kanamadan yapılması gerektiğini bugün Sayın Vali'ye ilettik" dedi.

'DAHA ÖNCE KİMSENİN BURNU KANAMADI'

Beko, “2010, 2011, 2012 yılında Taksim alanında 1 Mayıs kutlaması yapıldı. Hiç kimsenin burnu bile kanamadan Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü Taksim'de kutlandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları, açık ve net bir şekilde Taksim'in 1 Mayıs alanı olduğunu belirtiyor. Biz 1 Mayıs'ı başta Taksim olmak üzere Türkiye'nin her yanında kutlamak istediğimizi ilettik" dedi.
Gazetecilerin "Nasıl cevap aldınız?" sorusuna yanıt veren Beko şunları söyledi: “Bu konuyla ilgili Vali Bey ile görüşürseniz daha iyi olur. Son süreçte yaşanan bu çatışmalardan dolayı kaybettiğimiz insanların sorunlarını dile getirebilmek için mutlaka demokratik bir şekilde alanlarda haykırmamız gerektiğini de kendilerine ilettik. 10 Ekim'de barış, demokrasi, emek mitingi yaptığımızda o yaşananların mutlaka olmamasını istiyoruz. Yani orada güvenlik zafiyetinden kaynaklandığı için bu insanları kaybettiğimizi artık dünya bile biliyor. Can güvenliği her şeyin üzerinde. Mutlaka can güvenliği tedbirlerini Emniyet'in alması gerektiğine inanıyoruz. Biz Sayın Vali'ye taleplerimizi ilettik. Dilerim, Sayın Vali talepleri değerlendirir, bize 1 Mayıs günü Taksim kapılarını açar diye düşünüyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor