Sendikalardan 81 ilde 'kıdem tazminatı' eylemi!

AKP'nin "Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi" adı altında kıdem tazminatı hakkını gasp etme girişimine karşı bugün Devrimci İşçi Sendikaları...

DİSK ve TÜRK-İş, kıdem tazminatı hakkının gasp edilme girişimine karşı 81 ilde eyleme geçiyor.

AKP'nin "Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi" adı altında kıdem tazminatı hakkını gasp etme girişimine karşı bugün Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) yurt genelinde iş yerlerinde eyleme geçecek.

DİSK Başkanlar Kurulu’nun kıdem tazminatına ilişkin açıkladığı sonuç bildirgesi bugün 81 ilde ve DİSK’in örgütlü olduğu işyerlerinde işçilerin de katılımı ile okunacak. DİSK yöneticileri, bölge ve işyeri temsilcileri tüm ülkede fabrikalarda, iş yerlerinde etkinliklere katılarak açıklama yapacak.

Türk-İş ise Başkanlar Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda eylemlerin ilk adımı olarak, bugün 81 ilde Türk-İş bölge ve il temsilcileri ile şube başkanları ve yöneticilerinin, iş yeri temsilcilerinin ve işçilerin katılımıyla basın toplantıları düzenleyecek.

Açıklamalar Türk-İş temsilciliklerinde, saat 11.00’de yapılacak. Türk-İş’in kararı doğrultusunda ayrıca sendika binalarına, arabalara, işyerlerine, evlere “kıdem tazminatına dokunulamayacağına” yönelik afişler asılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı