Senfoni Orkestrası'ndan duygu yüklü konser

Senfoni Orkestrası'ndan duygu yüklü konser Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, konuk Nisan Ak'ın şefliğinde sanatseverlere duygu yüklü anlamış olur yaşattı.

Senfoni Orkestrası'ndan duygu yüklü konser

BURSA - Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, konuk Nisan Ak'ın şefliğinde sanatseverlere duygu yüklü anlamış olur yaşattı. Bir başka konuk sanatçılar Nemeth Kuartet grubunun da müziğiyle desteklediği konser, unutulmaz anlara sahne oldu.

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, depremde yaşamını kaybeden ve yaşam savaşı devam eden yurttaşlarımıza ithafen, 'Kadınlar Günü Konseri' ile sanatseverlerin huzuruna çıktı. 2019 senesinde Forbes Türkiye tarafınca, otuz yaş altı en başarıya ulaşmış otuz isme yer verilen "30 under 30" kulübüne seçilme ayrıcalığına erişen Orkestra Şefi Nisan Ak'ın şefliğinde eşi olmayan performanslar sergilenirken; Andante Dergisi'nin düzenlemiş olduğu 2017 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde 'Yılın Oda Müziği Topluluğu' seçilen Nemeth Kuartet grubu müziğiyle geceye renk kattı.

Tüm Hisleri Beraber Yaşayacağız

Gecenin başlangıcında depremde yaşamını kaybeden yurttaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşunun peşinden duygularını paylaşan Orkestra Şefi Nisan Ak, "Sizleri burada görmek oldukça güzel. Kadınlar Günü'nü hep bir arada kutluyoruz. Aynı zamanda yaşadığımız zelzele felaketinden dolayı oldukça üzgünüz. Eserlerimizi de bu açıdan değiştirdik, bugün burada tüm bu hisleri birlikte yaşayacağız." dedi. Hüzünlü anların yaşandığı gecede Besteci Merve Dedeoğlu'nun Çiçekler Süiti isimli bestesi orkestra tarafından seslendirilirken, kalplere dokunuldu. Dinleyiciler arasında yer alan besteci Merve Dedeoğlu sahneye çıkarak orkestra şefi Nisan Ak ve Bursa bölge Devlet Senfoni Orkestrası'na teşekkür etti.

Alkışlarla uğurlandı

Gülen Ege Serter, Şeniz Serter, Pınar Başalak ve Mutlu Varlık Kocaili'den oluşan Nemeth Kuartet grubu ile bütünleşen Ak'ın şefliğindeki orkestra, konser süresince Bursalıları duygu yüklü bir yolculuğa çıkardı. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ni dolduran sanatseverler, performansların peşinden sanatçıları hayranlıkla alkışladı. Müziğin büyüsüyle dolu anların sonrasında konuk sanatçılar, çiçeklerle sahneden uğurlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak
İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım
“Fotoğraf paylaşmayın”
Evlilik hazırlığındaki Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı'dan ilk paylaşım