Şenol Güneş, Başakşehir maçıyla tarihe geçecek!

Trabzonspor, Süper Lig’in 9. haftasında Başakşehir’i konuk edecek. Şenol Güneş, teknik direktörlük kariyerindeki 1000. maçıyla tarihe geçerken, bordo-mavililer galibiyetle üst sıralara tırmanmayı hedefliyor.

Trabzonspor, Süper Lig’in 9. haftasında Başakşehir’i ağırlayarak 33. kez rakibiyle karşılaşacak. Takım, sahasındaki bu önemli maçı kazanarak üst sıralara yaklaşmayı hedefliyor. Teknik direktör Şenol Güneş ise bu karşılaşma ile birlikte teknik direktörlük kariyerindeki 1000. maçına çıkacak.

Papara Park Stadı’nda yarın saat 16.00’da başlayacak maçın hakemi Zorbay Küçük olacak. Süper Lig’de 9 puanla 10. sırada yer alan Trabzonspor, galibiyetle zirve yarışına ortak olmak istiyor. Konuk ekip Başakşehir ise 14 puanla 4. sırada yer alıyor ve sahadan puanla ayrılmayı hedefliyor.

TRABZONSPOR'UN ÜSTÜNLÜĞÜ


İki takımın rekabeti, 2001 yılındaki Türkiye Kupası maçına dayanıyor. O günden bu yana 32 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa maçı olmak üzere toplam 37 kez karşı karşıya geldiler. Bu maçların 16’sını Trabzonspor, 10’unu ise Başakşehir kazandı, 11 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Süper Lig’deki 32 karşılaşmada ise Trabzonspor 12, Başakşehir ise 10 galibiyet elde ederken, 10 maçta eşitlik bozulmadı. Geçen sezon Süper Lig’in son haftasında oynanan son karşılaşmayı Trabzonspor 1-0’lık skorla kazanmıştı.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN TARİHİ ADIM


Tecrübeli teknik direktör Şenol Güneş, Başakşehir maçıyla birlikte kariyerindeki 1000. maçına çıkarak Türkiye’de bu başarıya ulaşan ilk teknik direktör olacak. 72 yaşındaki Güneş, bugüne kadar 999 maçta 519 galibiyet, 245 beraberlik ve 235 mağlubiyet yaşadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.