Sentosa Adası'nda Petrol Sızıntısı: Plajlar Kapatıldı, Deniz Aktiviteleri Yasaklandı

Singapur'un Sentosa adasında Hollanda gemisi ile Singapur yakıt gemisinin çarpışması sonucu petrol sızıntısı oldu. Plajlar kapatıldı, deniz aktiviteleri yasaklandı. Temizlik için bin 500 kişi gönüllü oldu, yaban hayatı risk altında.

Singapur'un Sentosa adasında meydana gelen bir Hollanda gemisi ile Singapur yakıt tedarik gemisinin çarpışması sonucu ortaya çıkan petrol sızıntısı, bölgedeki turistik plajları etkileyerek yüzme ve diğer deniz aktivitelerinin yasaklanmasına neden oldu.

14 Haziran 2024 tarihinde Singapur'un Sentosa adasında, bir Hollanda gemisi ile demirlemiş olan bir Singapur yakıt tedarik gemisinin çarpışması sonucunda meydana gelen petrol sızıntısı nedeniyle bölgedeki popüler turistik noktalar kapatıldı.

Singapur'un denizcilik ve çevre koruma kurumları, "Petrol kargo tanklarından biri patladı ve içindeki düşük kükürtlü akaryakıt denize yayıldı" açıklamasını yaptı.

Sentosa’daki bazı plaj kulüplerini ziyaret edenler, suyun hâlâ karanlık ve yağlı olduğunu, üç gün geçmesine rağmen kokunun devam ettiğini belirtti. Bu nedenle, Sentosa'da yüzme ve diğer deniz aktiviteleri şimdilik yasaklandı ve ülke genelindeki birçok plaj da bir sonraki duyuruya kadar kapatıldı.

Deniz salyangozları ve petrolle kaplı diğer canlılarla ilgili müdahale ekiplerinin raporlarına göre, yaban hayatı konusunda endişeler bulunuyor. Singapur hükümeti, yaklaşık bin 500 kişinin temizliğe yardım etmek için gönüllü olduğunu açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.