Şenyaşar Ailesi, acılarının ardından 6 yıl sonra taziye düzenleyecek!

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan silahlı çatışmada hayatını kaybeden Şenyaşar ailesinin üyeleri için, Fadıl Şenyaşar'ın serbest bırakılmasının ardından bir günlük taziye etkinliği düzenlenecek.

ŞANLIURFA'DA SİLAHLI ÇATIŞMA VE TAZİYE ETKİNLİĞİ

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan trajik silahlı çatışma sonucu 3 aile üyesinin hayatını kaybetmesinin ardından, Şenyaşar ailesi, altı yıl süren zorlu bir sürecin ardından serbest bırakılan Fadıl Şenyaşar'ın da katılımıyla bir günlük taziye etkinliği düzenleyecek.

YAŞANAN ÇATIŞMA

14 Haziran’da, eski AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarıyla Şenyaşar ailesi arasında çıkan çatışmada Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Celal ve Adil hayatını kaybetti. Olayda, eski milletvekilinin ağabeyi Mehmet Yıldız da yaşamını yitirirken, sekiz kişi yaralandı. Çatışmanın ardından Fadıl Şenyaşar, Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız tutuklandı ve altı yıl sonra serbest bırakıldı.

FERİT ŞENYAŞAR’IN AÇIKLAMALARI

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, ailesinin yaşadığı acılar ve mücadelelerini anlattı. Amida Haber’in aktardığına göre, cenazeleri zor koşullarda defnetmek zorunda kaldıklarını ve bu süre zarfında taziye düzenleyemediklerini ifade etti. "Kardeşimiz Fadıl'ın serbest kalması, annemizin uzun süren mücadelesinin bir sonucudur. Şimdi, perşembe günü Suruç’ta bir günlük taziye düzenleyeceğiz. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve diğer parti üyeleri de bizimle olacak," dedi.

TOPLUMSAL DESTEK VE DAYANIŞMA

Ferit Şenyaşar, adalet arayışlarında farklı toplumsal kesimlerden aldıkları destekleri vurguladı: "Annemle yalnız başladığımız adalet nöbetimizde, haklı ve kararlı olduğunuzda destek geliyor. Urfa'daki tek kilisenin papazı, acımızı paylaşmak için yanımıza geldi. Bölge baroları ve hak-hukuk örgütleri de bize destek sundu." MHP'li milletvekilleri ve yöneticilerin de acılarını paylaştığını belirten Şenyaşar, herkese teşekkürlerini iletti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.