Şenyaşar ailesinden 3 kişinin öldürüldüğü olaya ilişkin davada tutuklu 3 kişi tahliye edildi

AK Parti'li Yıldız’ın yeğeni Osman Şah Yıldız, sosyal medya hesabından “delilleri karartmaktan” tutuklanan Müslüm Yıldız ve İbrahim Halil Şimşek’in tahliye edildiğini duyurdu.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde seçim çalışmaları sırasında, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu Şenyaşar ailesinden 3 kişinin katledilmesine ilişkin soruşturma kapsamında nisan ayında tutuklanan Müslüm Yıldız ve İbrahim Halil Şimşek tahliye belirtildi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde seçim çalışmaları sırasında 3’ü Şenyaşar ailesinden olmak üzere 4 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 24 Nisan’da,  aralarından Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Celal Yıldız'ın da bulunduğu 4 kişi “Kasten adam öldürme ve Delilleri karartma” suçlamasıyla tutuklanmıştı. 

Şenyaşar ailesinden 3 kişinin katledildiği Devlet Hastanesi’ndeki saldırıya ilişkin dosyada 4 yıldır "Gizlilik" kararı bulunuyor.

Eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 581’inci gününe girdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yargı Haberleri

Tribün kapatma cezası kaldırılıyor
Yargıtay'dan ÇHD davasında kısmi bozma ve onama
Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
Yargı hiç bu kadar bozulmamıştı
Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı