Şenyaşar davasında bütün tutuklular hakkında tahliye kararı!

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının Şenyaşar ailesine yönelik saldırısıyla ilgili 8. duruşmada tüm tutuklu sanıklar tahliye edildi.

AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının, 14 Haziran 2018 tarihinde Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Şenyaşar ailesine yönelik gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili yargılama sürecinde önemli bir gelişme yaşandı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 8. duruşmasında, tutuklu bulunan tüm sanıklar için tahliye kararı verildi.

Duruşmaya, saldırıda babası ve iki kardeşini kaybeden tutuklu sanık Fadıl Şenyaşar, Diyarbakır 2 No'lu T Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız da bulundukları cezaevlerinden SEGBİS ile duruşmaya iştirak etti. Saldırıda eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar, sağlık sorunları nedeniyle duruşmada yer almadı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, savcı mütalaasını sunarak tutuklu sanıkların tahliyesini ve kovuşturmanın genişletilmesini talep etti. Şenyaşar ailesinin avukatları, savcının tahliye talebini destekleyerek özellikle Fadıl Şenyaşar'ın serbest bırakılmasını istedi. Diğer sanıkların avukatları da müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından kararını açıkladı ve tutuklu sanıkların "konutu terk etmeme" şartıyla tahliyesine hükmetti. Bir sonraki duruşmanın 21 Şubat 2025 tarihinde yapılacağı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.