Sera Kadıgil'den Bakan Derya Yanık'a: Cemaatlere milyonlar aktaran devlet, bir kadını korumak için b

"Koruma kararına rağmen saldırıya uğramasında kusuru bulunan kamu görevlileri hakkında herhangi bir soruşturma başlatıldı mı?"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Pelin Ceylan'ın, koruma kararına rağmen Mehmet Eroğlu tarafından bıçak ve ateşli silahla ağır yaralanmasını Meclis gündemine taşıdı. Dün Ankara’da yaşanan saldırı öncesinde, Ceylan’ın 'devlet yetkilileri tarafından bulunduğu ilden gitmesinin söylendiği ancak ekonomik gücünün olmaması sebebiyle gidemediği' iddiasını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a soran Kadıgil, “Cemaatlere protokollerle milyonlar aktaran devlet, bir kadını korumak için başka bir ile taşımayı finanse edemedi mi?” diye sordu.

Dün saat 15.30 civarlarında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) 5 dakikalık mesafede bulunan Hoşdere Caddesi’nde defalarca koruma talebinde bulunduğu ve hakkında halihazırda koruma kararı bulunduğu bilgisi basında yer alan Pelin Ceylan, boşandığı Mehmet Eroğlu tarafından ateşli silah ve bıçak ile saldırı sonucunda ağır yaralandı.

Pelin Ceylan’ın erkek şiddeti nedeniyle daha önce kimlik bilgilerinin değiştirildiği öğrenilirken Ceylan’ın komşularının beyanlarında 'Pelin Ceylan’ın evinin boşandığı erkek tarafından bilindiği ve erkeğin defalarca rahatsızlık verdiği, tehdit ettiği, evine gelerek huzursuzluk çıkardığı, devlet yetkilileri tarafından bulunduğu ilden gitmesinin söylendiği ancak ekonomik gücünün olmaması sebebiyle gidemediği' iddia edildi.

"Koruma kararına rağmen saldırıya uğramasında kusuru bulunan kamu görevlileri hakkında herhangi bir soruşturma başlatıldı mı?"

Kadıgil konuya ilişkin Bakan Yanık’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruların yanıtını istedi:

"- Pelin Ceylan, fail Mehmet Eroğlu hakkında kaç kez şikayette bulunmuştur, en son şikayet başvurusunun tarihi nedir? Pelin Ceylan hakkında kaç koruma kararı çıkarılmıştır?

- Pelin Ceylan'ın koruma kararına rağmen saldırıya uğramasında kusuru bulunan kamu görevlileri hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

- Pelin Ceylan'ın kimlik bilgilerinin değiştirilmesine kadar uzayan ciddi şiddet riskine karşın “il değiştirmesinin tavsiye edilmesi” ve ancak yardımlarla geçimini sürdüren kadına Bakanlığınız tarafından 6284 Sayılı Kanunun 15/1-b hükmünde “Korunan kişiye verilen barınma, geçici maddi yardım, sağlık, adlî yardım hizmetleri ve diğer hizmetleri koordine etmek” ŞÖNİM’ler tarafından verilecek destek hizmetleri arasında sayılmıştır. Bununla birlikte 6284’te maddi yardım ve yakın koruma tedbirlerinin de uygulanabilmesine ilişkin hükümler de yer almaktadır. İlgili hükümlere rağmen komşuları neden Pelin Ceylan'ın maddi imkansızlıklar nedeniyle il değiştirmediğini ifade etmektedir?

- Saldırganın koruma tedbirlerine uymaması, şiddet ve silah kullanımı nedeniyle hakkında cezası bulunması, Pelin Ceylan'ın adresine defalarca kere gelerek şiddet eylemlerinde bulunmasına rağmen neden herhangi bir önlem alınmamış, yakın koruma verilmemiştir?" 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor
Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır