Sergen Yalçın'dan çarpıcı eleştiri! Montella'ya köy takımı benzetmesi: 'Cesaretli olmalıydık!&#

Antalyaspor'daki performansıyla tepki çeken Sergen Yalçın, A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'ndaki çeyrek final başarısızlığını sert bir dille eleştirerek gündeme oturdu. Haberin detayları için tıklayın...

İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella yönetimindeki A Milli Takım, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Turnuvayı 3 galibiyetle tamamlayarak tarihi bir başarıya imza atan Türkiye, bu süreçte teknik direktör Sergen Yalçın'ın eleştirileriyle gündeme geldi. Antalyaspor'da 1,22 puan ortalamasıyla görev alan Yalçın, Kafa Sports Youtube kanalında Türkiye-Hollanda maçını değerlendirerek takımın performansını sert bir şekilde eleştirdi.

Yalçın, açıklamalarında şunları söyledi: "Teknik direktör biraz cesaretli olur. Risk alır kenarda. Çocuklara helal olsun ama dakika 80 olmuş orta saha alıyoruz. Bu jenerasyon çok iyi bir jenerasyon. Ama bu jenerasyonla korkak futbol oynayamazsın. Niye bu kadar savunma yapıyoruz? 1-0'ken alsana çocukları oyuna. Rakip kaleye gitmiyoruz. Tesadüfen gol bulmaya çalışıyoruz. Çocukları kullanamıyoruz. Birinci bölgede 11 kişi ile bekliyoruz. İleriye atıyoruz geri geliyor. Yoruluyor çocuklar. Sürekli aynı kadro. Rakibe biraz korku sal. Kerem'i ve çoğu oyuncumuzu kullanamadık. Türk Milli Takımı bu kadar savunma yapamaz."

Teknik direktörün performansıyla ilgili eleştirilerini sürdüren Yalçın, "80'den sonra kendi defosunu ortaya çıkardı. Hollanda teknik direktörü nasıl 45'te hemen müdahale etti. Çeyrek finale çıktık. Tamam ama ben bu oyunu kabul edemem. Türk Milli Takımı bu kadar mahkum oynayamaz. Net söylüyorum bunu. Kim ne derse desin fark etmez yani." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.