Sergen Yalçın'dan Icardi eleştirisi: 'Bu tempoda futbol oynaması çok zor'

Sergen Yalçın, Galatasaray'ın yıldızı Mauro Icardi'yi eleştirerek, "Bu tempoda futbol oynaması çok zor" dedi. Icardi'nin 7.5 kilometre koştuğunu vurgulayan Yalçın, büyük takımların oyuncularının en az 10 kilometre koşması gerektiğini belirtti.

Teknik direktör ve yorumcu Sergen Yalçın, Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Mauro Icardi'yi eleştirdi. Kafa Sports'da gündemi değerlendiren Yalçın, Icardi'nin maçtaki performansına dikkat çekti. 

Icardi'nin katettiği mesafeyi değerlendiren Yalçın, "Geçen maçta Icardi’yi konuştuk, 7.5 kilometre koştuğunu öğrendim. Yürüyerek bile 6 kilometre kat edersin" ifadelerini kullandı. Futboldaki bireysel analizlerin önemine değinen Yalçın, "Eleştiri amacı taşımıyorum, ama analiz futbolun önemli bir parçasıdır. Oyuncuların bireysel performanslarını her maç sonrası değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Icardi’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Yalçın, "Bu tempoda futbol oynaması çok zor. Bu kriterleri bir yabancı hocaya söyleyin ve performansını değerlendirmesini isteyin. Bakalım ne diyecek?" dedi. 

Büyük takımların savunma oyuncularının en az 10 kilometre koşması gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Stoperlerin bile 10 kilometreden fazla koşması gerekiyor. Eğer senin stoperin 8 kilometre koşuyorsa, bu bir sıkıntıdır" diye ekledi.

Kenar oyuncularının katetmesi gereken mesafeye de vurgu yapan Yalçın, "Bir kenar oyuncusunun minimum 11 kilometre koşması gerekir; 12-13 kilometre olması ideal. Aksi takdirde, N'Koudou'da yaşadığımız gibi performans sıkıntıları ortaya çıkar" şeklinde konuştu.

Sergen Yalçın, Beşiktaş’ı çalıştırdığı dönemde Cyle Larin’in bir maçta sprint rekoru kırmasına da değinerek, "Cyle Larin o maçta 30’un üzerinde sprint yaptı. Böyle oyuncuların yoksa Avrupa’da alt liglerde elenirsin. Atletik performans olarak gerideyiz" ifadelerini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.