Şeriat devleti İsrail, çadır kenti ve sivil yerleşim yerlerini bombaladı

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine bağlı El-Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarının olduğu bölgeye düzenlediği saldırıda 18 kişi öldü, 35 kişi yaralandığı açıklandı.

İsrail savaş uçakları, Gazze kentinde Filistinli "Ebu el-Ata" ve "Muşteha" ailelerine ait evleri bombaladı. Saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

İsrail ordusu, sabah saatlerinde Gazze kentindeki belediye binası çevresine ve Zeytun Mahallesi'ndeki Nedim bölgesine saldırılar düzenledi.


İsrail tankları, Refah'ın batısındaki El-Mevasi bölgesine top mermileriyle saldırdı.

ÇADIRLARA YÖNELİK SALDIRI

Filistin Kızılayı, İsrail'in çadırları hedef aldığı saldırıda 18 kişinin yaşamını yitirdiğini, 35 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralılara müdahale ediliyor.

Görgü tanıkları, İsrail tanklarının Mevasi bölgesinde Filistin çadırlarını hedef aldığını ve çadırlarda yangın çıktığını aktardı.

REFAH KENTİNDE İNSANİ KRİZ

Refah Belediye Başkanı Ahmed es-Sufi, İsrail'in askeri operasyonlarının kenti insanlık dışı bir duruma sürüklediğini belirtti. Kentte hizmet verecek bir sağlık merkezi bulunmuyor ve insani şartlar gittikçe kötüleşiyor.

SAĞLIK DURUMU VE SALGIN RİSKİ

Kemal Advan Hastanesi Müdürü Hüsam Ebu Safiye, sokaklarda biriken atıklar ve taşan kanalizasyon sularının Gazze'de hastalık ve özellikle salgın riskini artırdığını vurguladı.

Gazze'deki 36 hastaneden 17'si kısmi hizmet verebiliyor. Refah'ta ise aktif bir hastane bulunmuyor.

İNSANİ YARDIM VE SINIR KAPILARI:

Ebu Safiye, dünya kamuoyuna İsrail'e baskı yapılması ve Gazze'ye insani yardım girişinin sağlanması çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.