Şeriatçılardan 'Kız üniversitesi' talebi

Şeriatçı İhsan Şenocak’ın dün sosyal medyada #İslamınKızınaKızÜniversitesi başlığı ile duyurduğu kampanya, gerici çevreden ilgi ve destek gördü.Kampanyada Tayyip Erdoğan’ın “Hocam'' diyerek hitap ettiği Atatürk...

Şeriatçı İhsan Şenocak’ın dün sosyal medyada #İslamınKızınaKızÜniversitesi başlığı ile duyurduğu kampanya, gerici çevreden ilgi ve destek gördü.

Kampanyada Tayyip Erdoğan’ın “Hocam'' diyerek hitap ettiği Atatürk düşmanlığı ile bilinen Kadir Mısıroğlu'nun müritleri ve Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan gibi isimler başı çekiyor.

Şort giyen kadınların saldırıya uğradığı Türkiye'de "laik hayat tarzı sonuna kadar serbest" diyen Kaplan, "Müslüman bir ülkede #İslamınKızınaKızÜniversitesi neden yasak?" diye soruyor.

''ÇOCUKLARLA EVLENİLEBİLİR' FETVASI VERENLER BİR ARADA
Şenocak, geçtiğimiz yıl başlatılan, Türkiye’de ilk kez üniversite düzeyinde haremlik-selamlık talebinin dile getirildiği “Kız İlahiyat Fakültesi'' için imza kampanyasında da yer almıştı. Kampanya “İslami eğitim-öğretim ortamı için sen de bu kampanyaya destek ol'' sözleriyle tanıtılmıştı.

İhsan Şenocak, “İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM)'' nin kurucusu. Samsun merkezli İFAM, “İbareyle İfadenin, İlimle Fikrin, Hareketle Davanın buluştuğu Medrese'' olduğunu iddia ediyor. Bütün derslerin Arapça okutulduğu programda, Osmanlı Medreseleri’nin müfredatını uyguladığını söylüyor.

Şenocak’ın yayın danışmanı olduğu “Hüküm'' adı dergide, “6 yaşında çocukla evlenilebilir'' sözleriyle meşhur Nureddin Yıldız da yazıyor.

DİYANET'İN TAHSİS ETTİĞİ BİNADA IŞİD EĞİTİMİ İDDİASI 
Bu yılın başında, AKABE cemaatinin lideri olduğu söylenen Mustafa İslamoğlu’nun iddia ettiğine göre, IŞİD’e adam yetiştirdiği söylenen kuruma, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı İmam Hatip Lise’lerinden öğrenciler kurs adı altında gönderiliyor.

soL'un yerel bir haber sitesinden aktardığı habere göre  Nevin Aydoğan’ın haberine göre, İslamoğlu katıldığı bir televizyon programında İFAM’a dair şunları söyledi: "Samsun'da gitmişler, Diyanet İşleri Başkanlığı koca bir binayı al bunu tepe tepe kullan, IŞİD'çi yetiştir diye vermişler. Ben buradan Diyanet'e, Diyanet içindeki ehli vicdan sahibi olanlara sesleniyorum; Bu adamlara bu müesseleri verdikten sonra hala bu memleketten IŞİD'e asker çıkıyor diye şikayet etmeye ne hakkınız var sizin? Geleceğin IŞİD'ini bugünden çıkarıyorsunuz zaten. Geleceğin IŞİD'ine yeterince yatırım yapıyorsunuz zaten."

İslamoğlu'nun iddialarının ardından, kadın düşmanlıkları tescilli olan bu iki isim, birbirleriyle davalık olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Acun Ilıcalı’nın Premier Lig hayali sona erdi!
Green Card başvuru sonuçları açıklandı!
Tayyargiller Hakkında Skandal Haber! 'Sahte Doğum ve Taşıyıcı Anne' İddiası!
Mevduat Faizleri Düşüşte! 1 Milyon TL'nin 32 Günlük Getirisi Ne Kadar Oldu?
Sosyal Güvenlik Kurumu, 81 Yeni İlacı Geri Ödeme Listesine Ekledi