'Serin Bakan'dan dolar yorumu: Endişeye gerek yok

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adana'da düzenlenen İnovasyon Haftası programının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.Bugün yeni bir tarihi zirveyi gören ve 3.125'in üstüne çıkan dolarla ilgili değerlendirmelerde bulunan...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adana'da düzenlenen İnovasyon Haftası programının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bugün yeni bir tarihi zirveyi gören ve 3.125'in üstüne çıkan dolarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Zeybekci, şöyle konuştu: "Türkiye'nin bu konuyla ilgili endişe duymasını gerektirecek, yani gerek kamu borçlanmamızdan dolayı özel sektörün döviz bazındaki dış borçlarına baktığımız zaman, kısa vadeli yükümlülüklerine baktığımız zaman şuandaki yaşanan Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değer kaybıyla ilgili bizim endişe duymamızı gerektirecek birşey yok. Sağlıklı olmak kaydı ile aşırı oynamalar olmaması kaydıyla, kırılmalar olmaması kaydıyla yaşanan gelişmeleri normal olarak görüyoruz. Önümüzdeki süreçte piyasanın kendi dinamikleriyle kendi dengeleriyle sağlayacağı seviyeler bizim için kabul edilebilir seviyelerdir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
En Yüksek Faiz! 100 Bin TL'ye Ne Kadar Kazanırsınız? Aylık Kazanç Hesaplaması!