Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), bir şirketin halka arzına onay verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bültenine göre, kurul, Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri AŞ'nin pay başına 91,85 liradan gerçekleştirilecek ilk halka arzını onayladı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bültenine göre, kurul, Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri AŞ'nin pay başına 91,85 liradan gerçekleştirilecek ilk halka arzını onayladı.

Ayrıca, Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 1 milyar 610 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı başvurusu kabul edildi.

Kurul, Suvla Şarapları Tarım Sanayi ve Ticaret AŞ için 100 milyon lira, Volkswagen Doğuş Finansman AŞ için 2 milyar lira, TEB Faktoring AŞ için 2 milyar 450 milyon lira ve Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ için 1 milyar 100 milyon dolar tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurularını onayladı.

Ayrıca, Ziraat Katılım Varlık Kiralama AŞ'nin 50 milyar liralık yönetim sözleşmesi veya alım-satım sözleşmesine dayalı kira sertifikası ve ZKB Varlık Kiralama AŞ'nin 4 milyar liralık yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı da onaylandı.

Kurul, Albaraka Portföy Yönetimi AŞ Yeni Nesil Teknoloji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Foneva Portföy Yönetimi AŞ Üçüncü Gayrimenkul Yatırım Fonu, Foneva Portföy Yönetimi AŞ Dördüncü Gayrimenkul Yatırım Fonu, Rota Portföy Yönetimi AŞ Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu ve Rota Portföy Yönetimi AŞ Üçüncü Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun kuruluşuna izin verdi ve katılma paylarının ihracı için ihraç belgeleri onaylandı.

İdari para cezalarına gelince, SPK, Fuzul Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin halka arzından elde edilen fonun kullanım yerleriyle ilgili yaptığı incelemeler sonucunda iki gerçek ve bir tüzel kişiye toplamda 5 milyon 833 bin 734 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Ayrıca, Türkiye'deki kişilere yönelik yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırdığı belirlenen 32 web sitesine erişimin engellenmesi için Sermaye Piyasası Kanunu'nun 99. maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca hukuki işlemler başlatılmasına karar verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.