Sermaye Piyasası Kurulu'ndan kritik ‘kripto’ duyurusu: O listeyi yayımladılar

Sermaye Piyasası Kurulu, kripto varlık hizmet sağlayıcıları arasında aktif olarak faaliyet gösteren ve tasfiye süreçlerini beyan eden şirketlerin listesini yayımladı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto varlık hizmet sağlayıcılarına yönelik bir duyuru yayımladı. 

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

- "Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcılarına İlişkin Duyuru kapsamında, 02.07.2024 tarihli ve 32590 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 7518 sayılı 'Sermaye Piyasası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' gereğince yapılan duyuru doğrultusunda, Kurulumuza başvuran ve faaliyetlerini tasfiye edeceğini bildiren kuruluşlar 'Faaliyette Bulunanlar Listesi' ve 'Tasfiye Beyanında Bulunanlar Listesi'nde sırasıyla yayımlanmaktadır.

- Duyuruda belirtildiği gibi, talep edilen bilgi ve belgeleri eksik veya yetersiz sunanlar ile incelemeleri devam edenler 'Faaliyette Bulunanlar Listesi'nde yer almamaktadır. Eksikliklerin tamamlanması veya inceleme sürecinin tamamlanmasının ardından listeler güncellenebilir. Ancak, 'Faaliyette Bulunanlar Listesi'nde yer almak, ilgili mevzuat uyarınca Kurulumuz tarafından yetkilendirildikleri anlamına gelmemektedir. Kuruluşların ikincil mevzuatın yürürlüğe girmesinin ardından yetkilendirme için ayrıca başvuru yapmaları gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Şirketlerin listesine SPK'nın internet sitesindeki ‘Kurumlar’ sekmesinden erişilebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.