Sesini satanlara 20 bin Lira para! Sadece o siteye yüklemek yetiyor: O yapay zeka uygulaması herkesi ikiye böl

Dünya gündeminde yer alan yapay zeka, bazıları için gelir kapısına dönüştü. Sadece sesini satarak 20 bin lira kazanabilirsiniz. Sesinizi o siteye yüklemeniz yeterli oluyor. Milyonları ikiye bölen bu uygulama ile sesini satanlar günden güne artıyor. İşte tüm detaylar...

Yapay zeka teknolojisi günden güne artarken, para kazandırmaya da başladı. Para kazanmanın yollarını arayanlar, ses sanatçılarını ekmeğinden edecek. Son zamanlarda viral olan ses kopyalama özelliği, sesini parayla satmak isteyenlerin gündeminde yerini aldı.

SESİ GÜZEL OLANLAR KÖŞEYİ DÖNECEK

Hayatımızda büyük bir yer edinen yapay zeka, sanatçı olmanız için güzel sesinizin olması şartını ortadan kaldırıyor. Yapay zeka şirketleri, sesi güzel olan insanların sesini kullanabilmek adına para ödemeye başladı. Sesi güzel olan şarkıcılar sesini satarak para kazanabilecek duruma geldi.

SES FİYATLARI 20 BİN LİRAYI BULUYOR

Satın alınan sesler reklamlarda, eğitim videolarında ve müşteri hizmetleri gibi bölümlerde kullanılacak. Yapay zeka şirketleri, ses tonuna göre fiyat biçtiği bu proje hakkında Kanal D Haber'e konuşan Prof. Dr. Ali Murat Kırık detayları paylaştı.

Bu işlemden 20 bin liraya kadar kazananların olduğunu söyleyerek fiyat verdi. Sesini satmak isteyenlerin ilk olarak siteye üye olarak konuşurken bir ses kaydı yollaması gerektiği paylaşıldı. Şirketlerin her sesi kabul etmediğini de söyledi.

YENİ DOLANDIRICI TÜRLERİ

Ses satmanın getirisi yüksek olsa da riskli olan tarafları olduğu da açıklandı. Kırık'ın açıklamalarına göre, dolandırıcıların eline geçen ses büyük bir tehlike oluşturabilir. İlerleyen yıllarda ses dolandırıcılığı ve birçok sahteciliğin türeyebileceği tahmin ediliyor.

Tehlikeden bahseden Kırık'ın peşinden bazı vatandaşlar ses satma mevzusunda, "Ne kadar verirlerse versinler satmazdım" ve "Satarım, benim için hiç mesele olmaz. Ünlü olmayan bir insanın sesini satması bence mesele teşkil etmez" şeklinde yorumunu yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Google'ın Yeni Yapay Zeka Özelliği: Dolandırıcılık Uyarısı mı, Gizlilik Endişesi mi?
Blue Origins NS-25 uzay görevine hazırlanıyor: Uzaya çıkan en yaşlı isim olacak!
Uzmanlar, Google'ın telefon dinleme özelliğine tepki gösterdi: "Son derece tehlikeli"
Avrupa Konseyi Dışişleri Bakanlarından Yapay Zeka İçin Tarihi Adım
ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli: Yüz ifadelerinden duyguları okuyabiliyor!