Sevgilisi ile uyuşturucu ticareti yapan ödüllü kadın polis için istenen ceza belli oldu

Diyarbakır’da narkotik operasyonunda aralarında uyuşturucu ile mücadele kapsamında mesleki ödül alan kadın polisin de bulunduğu dört kişiye dava açıldı. Kadın polisin, içinde 4,5 kilogram uyuşturucu çıkan aracın şoförü ile sevgili olduğu iddia edildi.

Diyarbakır’da narkotik polisinin uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonu kapsamında yakalanan, aralarında E.B. adlı polisin de bulunduğu dört uyuşturucu zanlısıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Diyarbakır Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede üçü tutuklu dört sanığın 15’er yıl hapisle cezalandırılması istendi.

YOL KONTROLÜ İÇİN EŞ ZAMANLI HAREKET ETTİLER

İddianamede, sanıkların olası polis ve jandarma kontrol noktalarındaki arama ve uygulamalara karşı önlem olarak öncü ve artçı biçiminde iki ayrı araçla Lice ilçesinden uyuşturucu getirecekleri bilgisi üzerine Kocaköy ilçesi yakınlarında polisin yol denetimi yaptığı bildirildi.

SÖZCÜ’den Özgür Cebe’nin haberine göre; iki aracın da 500 metre aralıkla gece saatlerinde Diyarbakır’a doğru hareket ettikleri durdurulan aracın birini polis E.B, diğerini ise sevgilisi M.Y’nin kullandığı, araçta S.K’nın da olduğu ve polisin kullandığı araçta yapılan aramada arka koltuk ön paspas üzerinde 4.5 kilo uyuşturucu ile 70 bin lira para ele geçirildiği kaydedildi.

İfadesi alınan M.Y. ile S.K, öncü ve artçı şeklinde Diyarbakır’a gelirken kendilerinin öncülük ettiğini, Emine’nin de arkadan geldiğini itiraf ettiler. Kadın polis de uyuşturucu taşıdığını itiraf etti.

HTS KAYITLARI BİR ARAYA GELDİKLERİNİ KANITLADI

İddianamede, sanıkların öncülü ve artçılı biçimde Lice ilçesine gidip uyuşturucu maddeyi temin ettikten sonra dönüş yolunda yakalandıkları, Plaka Takip Sistemi ile sanıkların telefonlarının baz ve sinyal bilgileri ile geriye dönük HTS kayıtları bir bütün olarak incelendiğinde uyuşturucu madde ticareti yapmak için bir araya geldikleri ifade edildi.

Sanıkların iştirak halinde uyuşturucuyu 3 kişi olmaları nedeniyle taşıdıkları için nitelikli halden cezalandırılmaları istendi. Sanıkların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yargı Haberleri

Tribün kapatma cezası kaldırılıyor
Yargıtay'dan ÇHD davasında kısmi bozma ve onama
Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
Yargı hiç bu kadar bozulmamıştı
Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı