Sevilay Yılman: Müsilaj sürpriz değil, ilahi bir mesaj!

HaberTürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, Marmara Denizi ve Karadeniz'de görülen deniz salyasına (müsilaj) ilişkin olarak, "Müsilaj denilen doğal olay bir sürpriz değil bana göre. İlahi bir mesaj!

HaberTürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, Marmara Denizi ve Karadeniz'de görülen deniz salyasına (müsilaj) ilişkin olarak, "Müsilaj denilen doğal olay bir sürpriz değil bana göre. İlahi bir mesaj! Çünkü belki dışarı vurmuyordu lakin senelerdir kendi bünyesinde yaşıyordu o acıyı Marmara… Çok direndi… Çok çabaladı ve önündeki tehlikeyi göremeyen, görmek istemeyen biz insanoğlunun duyarsızlığına, kifayetsizliğine, kibrine karşı da sonunda çektiği ızdırabı göstermek için içerisindeki tüm kirliliği kustu!" düşüncesini dile getirdi.

Yılman yazısında, "İstanbul’u beton yığınına çevrilmesine izin verenler, göz yumanlar azıcık duyarlı davranmış ve tedbirini alabilmiş olsaydı Marmara, çocukluğumdaki Marmara kadar temiz kalabilirdi ve yalnızca ben değil, torunlarım da burnunun dibinde dehşetengiz bir deniz varken kilometreleri devirip başka denizlere açılmak mecburiyetinde kalmazdı. Hülasa… Musilaj denilen doğal olay bir sürpriz değil bana göre. İlahi bir mesaj! Çünkü belki dışarı vurmuyordu lakin senelerdir kendi bünyesinde yaşıyordu o acıyı Marmara… Çok direndi… Çok çabaladı ve önündeki tehlikeyi göremeyen, görmek istemeyen biz insanoğlunun duyarsızlığına, kifayetsizliğine, kibrine karşı da sonunda çektiği ızdırabı göstermek için içerisindeki tüm kirliliği kustu! 'Yeter artık!' diyor. 'Yeter!" ifadesini kullandı. 

Yılman şunları kaydetti:

“Zaten yapacağınız tüm kötülükleri yaptınız bana... Bir de şimdi ortadan bir yerlerden ayırıp üzerime koca koca köprüler kurmayı, milyonlarca ton yeni betonlar dökmeyi planlıyorsunuz! Hakikaten bıktırdınız! Benim doğamla, kimyamla bu kadar oynamaya hakkınız yok! Vazgeçin artık şu Kanal İstanbul sevdanızdan!” diyor…"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.