Şeyh Hasina'nın Tren İstasyonunda Ağlaması Sosyal Medyada Tartışma Yarattı

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'nın, protestolar sırasında tahrip olan bir tren istasyonunda ağlarken çekilen fotoğrafları sosyal medyada tepki çekti.

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'nın, hükümet karşıtı protestolar sırasında tahrip olan bir tren istasyonunda ağlarken çekilen fotoğrafları sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Fotoğraflar, Hasina'nın ölen öğrencilerin ailelerini ziyaret etmemesi ve bu görüntülerin protestolardan dikkati uzaklaştırma amacı taşıdığı yönündeki eleştirileri beraberinde getirdi. Ülke genelinde yaşanan çatışmalarda 150'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'nın, hükümet karşıtı protestolar sırasında tahrip olan bir tren istasyonunda ağlarken çekilmiş fotoğrafları, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar, bu görüntülerin Hasina'nın "timsah gözyaşları" döktüğünü ve gerçek bir empati göstermediğini iddia etti.

Ülke genelinde polis ile üniversite öğrencileri arasında yaşanan çatışmalarda 150 kişinin hayatını kaybettiği, güvenlik güçlerinin aşırı güç kullanmakla suçlandığı bildirildi. Fotoğraflar, Hasina'nın Mirpur'daki bir metro istasyonunu ziyaret ettiği sırada çekildi. 

Sosyal medyada bazı kullanıcılar, Başbakan Hasina'nın ölen öğrencilerin ailelerini ziyaret etmemesini eleştirirken, bir diğer kullanıcı "Yüzlerce öğrencimizi kaybettik ama Başbakan'ın bir daha geri dönmeyecek insanlar için değil, bir metro istasyonu için ağlamaya zamanı vardı" şeklinde yorum yaptı. Gazeteci Zulkarnian Saer de, Hasina'nın tahrip olan tren istasyonunu ziyaret etme fırsatı bulduğunu ancak ölen öğrencilerin ailelerini ziyaret etmediğini belirtti. Bazı kişiler, yayılan fotoğrafların protestolar sırasında yaşanan ölümlerden dikkati uzaklaştırmak amacıyla yayımlandığını öne sürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.