Seyit Torun'dan CHP'li belediyeler nerede diyen Erdoğan'a: Ramazan gününde, afet yerinde yalan

CHP’nin yerel yönetimlerden görevli Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ana muhalefetin 11 büyükşehir belediyesi var. Nerede bu belediyeler? Bu belediyeler acaba buraya uğradı mı” sözlerine, yanıt verdi.

CHP'nin mahalli yönetimlerden görevli Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ana muhalefetin 11 büyükşehir belediyesi var. Nerede bu belediyeler? Bu belediyeler acaba buraya uğradı mı" sözlerine, "Yalanı söyle, köşene çekil. Artık yok o şekilde Erdoğan! Tek bir belediyemizin hakkını sana yedirmeyiz. Ramazan gününde, afet yerinde yalan siyaseti yapıyorsunuz. Allah'tan korkun" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün zelzele bölgesi Hatay'ın İskenderun ilçesinde iştirak ettiği 'Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni'nde, CHP'li belediyelere hedef alarak "Ana muhalefetin 11 büyükşehir belediyesi var. Nerede bu belediyeler? Bu belediyeler acaba buraya uğradı mı" diye konuştu.

Seyit Torun, Erdoğan'ın bu sözlerine, sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımla cevap verdi. Torun, "Erdoğan, 'CHP belediyeleri deprem bölgesine uğramadı' demiş. Yalanı söyle, köşene çekil. Artık yok o şekilde Erdoğan! Tek bir belediyemizin hakkını sana yedirmeyiz. Ramazan gününde, afet yerinde yalan siyaseti yapıyorsunuz. Allah'tan korkun" dedi.

Torun, paylaşımında, CHP'li belediyelerin zelzele bölgelerine yönelik hizmetlerine ilişkin şu detayları verdi:

"Belediyelerimiz tarafınca 9 bin 14 vasıta ve 26 bin 560 personel zelzele bölgelerine gönderilmiştir.

Gıda, giyim ve hijyen ürünleri başta olmak suretiyle, insani yardım malzemesi taşıyan toplam 6 bin 933 TIR/kamyon, 4 tayyare, 6 vapur, 2 vapur ve 2 tren vagonu afet bölgelerine gönderilmiştir.

İnsani yardım malzemeleri içinde; 154 mobil mutfak, 161 ikram aracı, 18 mobil fırın, 2 milyon 898 bin battaniye, 255 bin 587 ısıtıcı/soba, 44 bin 584 çadır, bin 309 konteyner, 2 bin 203 üreteç, bin 853 mobil tuvalet/duş, 4 milyon 422 bin hijyen paketi bulunmaktadır.

Şu anda 129 görevli belediyemiz, zelzele bölgelerinde yerleşik olarak hizmetlerini sürdürmektedir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"
CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var
Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı