Şeytan Tapınağı din olarak kabul edildi

Amerika Birleşik Devletleri'de Şeytan Tapınağı din olarak kabul edildi. Tapınak resmi dinlere karşı olarak ABD'de kurulmuştu.ABD'de, Şeytan Tapınağı (Satanic Temple) adlı satanist inanç resmen din olarak kabul edildi. Amerikan...

Amerika Birleşik Devletleri'de Şeytan Tapınağı din olarak kabul edildi. Tapınak resmi dinlere karşı olarak ABD'de kurulmuştu.

ABD'de, Şeytan Tapınağı (Satanic Temple) adlı satanist inanç resmen din olarak kabul edildi. Amerikan Ulusal Gelir Servisi (IRS) kiliseler için tanınmakta olan vergi muafiyeti bu dinin ibadethanelerinde de uygulayacak.

BİR PROTESTO ŞEKLİ OLARAK ORGANİZE EDİLDİ

Şeytan Tapınağı dinine mensup olan kişiler gerçekten de şeytana tapıyor değiller. Bir protesto şekli olarak organize edilen Şeytan Tapınağı dini Hıristiyanlık ve diğer resmi olarak tanınan dinlerin pek çok alanda eşitsizlik yaratan ayrıcalıklara sahip olmasına bir tepki olarak doğdu. Şeytan Tapınağı’nın eş kurucularından Lucien Greaves daha önce sosyal medya başta olmak üzere çeşitli platformda yaptığı açıklamalarda 21. yüzyılda dahi din ve hurafeler sayesinde ayrıcalıklı bir sınıfın bulunduğunu ve bu kesimin dindar olmayan kesime karşı avantajlı hale geldiğini söylemişti.

AŞIRI SAĞA VE POPÜLİZME KARŞI

2013 yılında Greaves ve Malcolm Jarry tarafından kurulan Şeytan Tapınağı’nın merkezi ise Massachusetts’deki eski bir cenaze evi. Sayıları her gün artan grup üyelerinin bugün ABD’de 20 adet olmak üzere Avustralya, Kanada, Almanya ve İngiltere’de de ‘ibadethaneleri’ bulunuyor. Üyelerinin neredeyse tamamı ateist olan grup kişisel temel haklara ve din ile devlet işlerinin ayrılması gerektiğine dikkat çekmeye çalışıyor. Aşırı sağa ve popülizme de karşı sosyal ve siyasi aktivitelerde bulunan tapınak üyeleri var olan dindar dünyanın sosyal adaleti sağlamakta başarılı olamadığına inanıyor. (Euronews)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
ABD istihbaratı, Navalni'nin ölüm emrini Putin'in vermediğini tespit etti
Japonya, Fuji Dağı'ndaki turist sorununa çözüm arıyor: Fotoğraf noktalarına bariyer çekilecek
Bu Marka Maden Suyunu Sakın İçmeyin: İçinde Dışkı Tespit Edildi!