Sezai Temelli’den ''Özeleştiri vermeyeceğiz'' sözlerine ilişkin açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Selahattin Demirtaş''ın eleştirilerine yönelik verdiği yanıtta kullandığı "Özeleştiri vermeyeceğiz" sözlerine ilişkin açıklamada bulundu

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Selahattin Demirtaş’ın eleştirilerine yönelik verdiği yanıtta kullandığı “Özeleştiri vermeyeceğiz” sözlerine ilişkin açıklamada bulundu. HDP’nin 24 Haziran’daki cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, tutuklı bulunduğu hapishaneden bir mektup göndererek HDP’yi eleştirmişti; Temelli de dün katıldığı bir televizyon programında buna yanıt vermişti.

Temelli, “Özeleştiri vermeyeceğiz” sözleriyle anlatmak istediğinin, “Bizler özeleştiriyi basın veya sosyal medya üzerinden değil, halkımıza, yoldaşlarımıza ve yetkili kurullarımıza veririz” olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

“Eleştiri ve özeleştiri partimizin temel ilkelerinden biridir. Bizler özeleştiriyi, barışı getiremediğimiz için evlatları toprağa düşen annelere vereceğiz. Sayın Öcalan’a uygulanan tecridi kıramadığımız için, zindandaki yoldaşlarımızın özgürlüğünü sağlayamadığımızdan dolayı özeleştiri borcumuz vardır. Faşizmin kurumsallaşmasının önüne geçemediğimiz için tüm topluma karşı özeleştiri borcumuz bulunmaktadır. Ortak vatanımıza barışı ve özgürlüğü getiremediğimiz için halkımıza karşı özeleştiri vermemiz gerektiğinin farkındayız”

Temelli’nin yazılı açıklaması, “Biz eleştiri ve özeleştiri sayesinde yol alan bir partiyiz. Önceliğimiz, başta Sayın Demirtaş olmak üzere rehin tutulan tüm arkadaşlarımızın özgürlüğünü sağlamaktır” ifadeleriyle son buldu.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

Edirne F Tipi Cezaevi’nde 4 Kasım 2016’dan bu yana tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, 10 Ağustos’ta yayınlanan makalesinde “ HDP tatil havasından çıkıp sahaya inmeli” demişti. Demirtaş makalesinin devamında “Halka öncülük etmesi beklenen kesimler daha cesur ve kararlı bir duruş sergilemeli” diyen Demirtaş, “Kendine karşı korumacı yaklaşımlarla, faşizm ile örtülü uzlaşma arayışıyla halka öncülük yapılamaz” ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Basını özgür bir Türkiye, demokrasimiz için şarttır
Akit yazarı, Cumhur'a seçim mağlubiyeti sebebiyle hesap sorulması gereken yerleri sıraladı
AK Parti bence geç kalıyor, hemen değişim yapmalı
CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı?
Belli ki 31 Mart sonrasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak